ERC i CiU continuen apostant pel govern de majoria amb Compromís

72d71c3e1a75301c5a2942cd172af179

Les forces que van investir Carles Escolà com a alcalde de Cerdanyola -Compromís, ERC, CiU i ICV- tenen clar que el govern municipal no pot continuar amb només cinc regidors, però el pacte per a un govern de majoria continua sense entreveure’s a l’horitzó. Després que l’assemblea de Compromís acceptés un govern a 4 amb la condició d’un programa d’esquerres i de ruptura, ERC i CiU han assegurat que continuen apostant i treballant per fer realitat aquest nou govern. De moment la postura d’ICV, ara amb només un regidor, segueix sent situar-se en una oposició responsable i treballar per impulsar polítiques d’esquerres i afavorir la governabilitat, però a l’assemblea del 19 de febrer es tornarà a debatre el tema.

“Valorem positivament que CxC hagi decidit iniciar un procés de pacte amb vocació de majories”, remarca un comunicat del republicans, que afirmen que seguiran “fent tot el possible per fer materialitzar un pacte que tingui com a eixos principals el respecte cap a la gestió dels recursos públics, el desenvolupament d’un programa ambiciós de manteniment urbà, la millora de la qualitat dels serveis públics, l’equilibri econòmic de la corporació i una línia clara de progrés”. Des d’ERC esperen que “tot aquest procés que ens ha de portar a disposar d’un govern de majoria es pugui completar en un termini curt de temps”. Per als republicans, és “important que la ciutat pugui encarar debats polítics i la solució dels molts problemes del dia a dia” i creuen que “un pacte de majories és perfectament factible si qui encapçala les negociacions aposta honestament per fer-lo possible”. El partit, amb quatre regidors, assegura que la seva actitud serà “positiva i flexible” en tant que són “perfectament conscients” que tot procés de pacte comporta cessions i renúncies al propi programa: “Demanem que aquesta sigui una lògica compartida per tots els partits que participin d’aquest procés de diàleg”, apunten els republicans.

GOVERNAR PER UNA CERDANYOLA MILLOR
D’altra banda, des de CiU es destaca que “s’han mantingut contactes que s’intensificaran aquesta setmana”. Per als convergents, la prioritat és “governar per una Cerdanyola millor” i continuen pensant que “l’opció de fer alcalde a Carles Escolà era la correcta”. En aquesta línia, el president de CDC a Cerdanyola, Miquel Soler, assegura que de moment la sintonia  amb les forces de la investidura és “bona“ i descarta donar suport a cap aliança que tingui la presència de PP o Ciutadans. Per a Soler, ara es tracta de trobar punts d’acord: “Si tots posem línies vermelles no ens en sortirem”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?