ERC dubta de la legalitat de la zona taronja

1632932666161

Els republicans creuen que la precipitació en el nou establiment del sistema de rotació d’aparcaments de vehicles podria deixar sense empara legal les multes. “Fins que no es modifiqui l’Ordenança Municipal de circulació de vehicles i no s’aprovi un nou Reglament de l’estacionament dels vehicles en les vies públiques amb control horari, existeix un buit legal que impediria obligar als conductors fer servir l’app de la zona taronja”, explica ERC en un comunicat.

Des dels republicans es recorda que la normativa actual no regula les zones d’estacionament controlat per la zona taronja, ni estableix cap obligació als que estacionin en aquestes zones, perquè totes les normes vigents només regulen l’antic sistema d’aparcament rotatori de pagament conegut com la zona blava que actualment ha desaparegut, al treure l’ajuntament els parquímetres i despintar la senyalització horitzontal blava. Segons ERC, això influiria, lògicament, també en la impossibilitat de sancionar, fins i tot d’avisar de possible infracció, a aquells vehicles que aparquin en la zona taronja sense tiquet d’estacionament perquè no hi ha cap norma que obligui a obtenir un comprovant digital, ni encara menys estableixi quina és la sanció per no tenir-lo. Per aquest motiu, els republicans urgeixen al govern del PSC “a informar convenientment la població de quines són les seves obligacions, així com a dur al ple municipal per la seva aprovació la normativa municipal oportuna per legalitzar la zona taronja”.

Cost aproximat de 500.000 euros, segons els republicans

Esquerra recorda que la zona taronja no és gratuïta, sinó que “tindrà un cost anual aproximat d’uns 500.000 € que serà sufragat a càrrec dels impostos municipals que paguen veïns i veïnes de la ciutat i no altres usuaris del servei de fora de la ciutat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?