ERC denuncia que el govern del PSC no ha fet res per redactar el Pla de Mobilitat

WhatsApp Image 2023-03-17 at 17.11.55

Cerdanyola, com a ciutat de més de 50.000 habitants, està obligada per llei a disposar d’un Pla de Mobilitat Urbana (PMU) i encara no el té. En un comunicat, ERC denuncia que el govern del PSC no ha fet res en aquests gairebé 4 anys per a redactar-lo. Els republicans apunten que la manca del PMU ha impedit al nostre municipi rebre subvencions dels fons europeus Next Generation per a projectes de mobilitat sostenible. “El PMU ha d’actuar en els àmbits de la mobilitat segura, sostenible i equitativa, per a definir i proposar uns hàbits de mobilitat diferents i així incrementar els desplaçaments a peu, en transport públic o en bicicleta, per a disminuir els desplaçaments en vehicles privats i contaminants”, assegura l’alcaldable Albert Turon. Per aquest motiu, ERC considera urgent disposar d’aquest document i plantejar objectius ambiciosos per a la reducció de les emissions de CO2 i la contaminació ambiental amb propostes de mobilitat sostenible i de promoció del transport públic.

Propostes

Entre les propostes d’ERC, destaca crear carrils bici per connectar Cerdanyola amb la UAB, així com per a garantir bones connexions en xarxa pedalable amb Badia, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà del Vallès. La formació també aposta per pacificar carrers, reordenar la carretera de Barcelona per a prioritzar el transport públic i la mobilitat sostenible i crear una nova línia d’autobús que enllaci les estacions ferroviàries del municipi (FGC Bellaterra, RENFE UAB i RENFE Cerdanyola) passant pels pols generadors d’activitat econòmica i generadors de mobilitat (UAB, Centre Direccional, Parc Tecnològic i el centre urbà). També proposen  construir un aparcament d’intercanvi «Park&Ride» a l’estació de RENFE UAB, millorar amb més rutes i més freqüències el servei d’autobús urbà, redefinir el traçat d’una de les línies d’autobús interurbanes per què doni servei al barri de Canaletes en el trajecte a Barcelona,   instal·lar punts de càrrega per a vehicles elèctrics als carrers i impulsar serveis de vehicles elèctrics compartits tipus carsharing. “Cerdanyola necessita polítiques decidides i coherents per a posar la ciutat al dia, oferir uns serveis de transport públic de qualitat, i promoure una mobilitat segura, saludable i sostenible, remarquen des d’ERC, que assegura que té “el projecte i l’equip per fer realitat aquestes polítiques i posar Cerdanyola en marxa”.

Nou carril bici

El nou carril bici “acosta Badia a la UAB però no la ciutat veïna a la nostra, perquè no hi ha connexió entre el nou carril bici i la curta via verda que transcorre paral·lela al riu Sec i el carrer de la Clota sota les autopistes i la via del tren”, assegura ERC en un comunicat. “Des d’aquest punt tampoc hi ha cap via pedalable cap al centre de la ciutat o altres barris de Cerdanyola”, afegeix.

Des d’ERC entenen que les infraestructures metropolitanes han de servir per a unir i cosir el territori, com, per exemple, s’ha pensat per l’Avinguda del Vallès/N150 on expressament es promou vertebrar i connectar els barris i els municipis des de l’escala humana i la mobilitat sostenible. “En canvi, aquest carril bici només fa més òbvia la manca de xarxa ciclable interna a la nostra ciutat i de connexió amb la UAB o amb els municipis veïns”, apunten.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?