ERC demana un acord ampli per respondre ja a la crisi del coronavirus

9eca7e7549925d3f08d69835504d7e70

En una roda de premsa virtual, el grup municipal d’ERC ha reclamat al govern municipal mesures urgents en l’àmbit social i econòmic i la creació d’una taula de treball que defineixi i posi en marxa aquestes mesures. “Hi ha una realitat molt dura, una crisi econòmica que no esperarà que acabi el confinament, cal un acord ampli per pal·liar els efectes d’aquesta crisi econòmica. Les famílies, empreses i autònoms no poden esperar”, remarcava la portaveu Helena Solà. Per als republicans, la crisi sanitària ha portat de forma paral·lela una crisi econòmica i social i aposten per la cooperació política i ajuda mútua de forma real i efectiva: “Les demandes dels veïns i veïnes de Cerdanyola són reals i urgents, mereixen un ajuntament proactiu que doni la resposta necessària als seus problemes. Cal que s’escolti les propostes de tothom, i atendre les seves necessitats de forma ràpida i eficient, i això només es podrà fer si treballem plegats govern i oposició”.

Les principals propostes dels republicans, que ja van anunciar al ple extraordinari del 8 d’abril, passen per crear una taula de treball amb els actors socials i econòmics per definir les ajudes, comptant amb representants dels autònoms, comerç, hostaleria, empresarial i famílies, entre altres. També aposten per modificar el pressupost municipal del 2020 tot adaptant-lo a les necessitats actuals i dedicar fins on sigui possible el superàvit de 7’5 milions d’euros de la liquidació del pressupost de 2019 -amb un romanent de tresoreria d’11 milions-, a “pal·liar els efectes d’aquesta crisi”.

Els republicans destaquen que han treballat des de l’inici de l’estat d’alarma amb propostes al govern municipal. En aquest sentit, el president de la secció local d’ERC, Albert Turon, lamentava la “sensació de falta de resposta” de l’executiu de Carlos Cordón: “Tenim propostes, ens oferim per ajudar i som conscients de les dificultats que pot tenir el govern municipal, però ens trobem amb una porta tancada”. A més, Esquerra assegura que ha fet arribar per instància 21 preguntes. “El govern només ens ha contestat cinc. Tres d’aquestes preguntes eren referents a la gestió de la via pública i les altres dues a l’àmbit de serveis socials”, explicava la regidora Montse Nieto. Els republicans són conscients que la normativa dels plens i sessions informatives extraordinàries no contempla l’espai de ‘precs i preguntes’, però demanen que es busquin altres fórmules com han fet altres consistoris.  

Què ha proposat ERC més enllà del que va reclamar al ple extraordinari del 8 d’abril?

El dilluns 16 de març van fer una nota de premsa en la qual oferien tot el seu suport al govern municipal, i sol·licitaven la creació d’una comissió permanent que permetés aportar idees i cooperar per afrontar les properes setmanes. La finalitat d’aquesta comissió era que el govern disposés del màxim suport de l’oposició en les principals decisions a prendre, així com per a recollir i valorar el màxim de les propostes que s’aportessin.

Després d’una setmana fent propostes via el grup de portaveus, el dilluns 23 de març ERC va fer públic un recull amb les propostes que considerava més importants, i es demanava la convocatòria de Comissions Informatives i del Ple Municipal per a fer efectives les mesures que s’havien anunciat pel govern però no s’havien aplicat. Una setmana més tard, el dilluns 30 de març, ERC considerava que no n’hi havia prou amb les mesures adoptades per superar la crisi i s’oferia públicament per a negociar una modificació general del pressupost municipal, a l’apreciar que, a causa de la crisi sanitària i del seu greu impacte en tots els àmbits laborals, socials i econòmics, els pressupostos aprovats havien perdut tot el seu sentit tant pel que fa a les necessitats actuals, com també pel que fa a la previsió de les possibilitats de la ciutadania per fer front a les seves obligacions fiscals i econòmiques amb l’ajuntament. Novament, expliquen, els regidors d’ERC es van oferir per a començar les tasques de forma immediata per la preparació d’uns nous comptes municipals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?