ERC demana “responsabilitat” als partits de la investidura

8eddc4b0895231bbf7f506e7d72e890b

La formació anuncia que aquesta setmana inicia una ronda de converses amb les diferents forces polítiques amb representació municipal

Els republicans han fet una crida ala responsabilitat dels partits que van donar suport a la investidura de Carles Escolà per anunciar que aquesta setmana iniciaran una ronda de converses amb els partits polítics amb representació municipal: l’objectiu no és altre que aconseguir suport a polítiques de canvi a Cerdanyola creant “espais de trobada per dirimir conflictes i obrint el debat sobre la planificació estratègica de la ciutat”, segons avançava el president d’ERC, Albert Turon: “Mentre hi hagi la mínima possibilitat d’impulsar un canvi a Cerdanyola, Esquerra estarà allà”.

TAMBÉ AUTOCRÍTICA
La formació es mostra convençuda que “hi ha vies per tirar endavant, sobretot amb l’esforç dels partits que van investir l’alcalde”, però concretament demanaven a CiU “responsabilitat” i “coherència”. En aquest línia, la portaveu municipal d’ERC, Helena Solà, assegura que si CiU vol un govern de canvi ha de donar-hi suport. “No cal que sigui incondicional, però no pot ser que no hi hagi cap gest per arribar a acords i consens”, matisava Solà. Però amb la demanda, els republicans també feien autocrítica: “Com a govern hauríem de ser més oberts, amb més diàleg i més transparents i fer participar la resta de grups de l’oposició”, reconeixia la portaveu republicana. “Entenem que no podem demanar sense donar res a canvi”, afegia Turon, que explicava que la roda de converses va més enllà del dia a dia de la gestió municipal i busca “generar més propostes que permetin una planificació estratègica de la ciutat” i garantir la “solidesa” del govern de Cerdanyola. En aquest punt, el president d’ERC a la ciutat desitjava que Compromís per Cerdanyola “s’apunti a aquesta nova forma de treballar” que ha de “donar capacitat per tirar endavant projectes”. Com a partit, apuntava Turon, creuen que “el govern del canvi ha de consolidar unes formes a l’hora de transmetre la informació i de relacionar-se amb la ciutadania”.

SITUACIÓ DIFÍCIL
Els republicans asseguren ser conscients que el govern ha de treballar pensant que està format per només 9 dels 25 regidors. “El panorama que ens hem trobat és complicat i requereix molta feina i molt consens”, assegura Solà, que afirma que “governar aquesta ciutat no és fàcil” i malgrat això “s’ha iniciat un camí positiu per resoldre les problemàtiques de Cerdanyola tot i les dificultats afegides que suposa l’herència rebuda de mandats anteriors”. Els republicans asseguren que mantenen la “responsabilitat” que van assumir en la investidura d’Escolà i apunten que treballaran per executar part del programa electoral d’ERC i “fer possible el govern de canvi”.

RESPOSTA CRÍTICA DE CIU
Després de conèixer la petició d’ERC, des del PDECAT -abans CiU- es mostren oberts a parlar amb qualsevol força política, però la regidora Encarna Linares remarcava que “la responsabilitat de tirar endavant temes de ciutat” no és dels convergents. A més, el també regidor Marc Costa apuntava que si ERC volia impulsar projectes estratègics el que hauria d’haver fet és dotar de personal la regidoria de Planificació Estratègica que en aquells moments estava en mans del portaveu de CiU, Josep Grau. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?