ERC demana més espais per a l’estudi durant l’època d’examens

erc

El grup municipal d’ERC presentarà al ple municipal de juny una moció, impulsada pel Jovent Republicà, que demana més espais per a l’estudi durant l’època d’examens. Els republicans creuen que els estudiants han tingut dificultats per trobar espais per estudiar i s’han vist obligats a anar a altres municipis.

“Ens han arribat queixes d’estudiants sorpresos perquè la Biblioteca de Cerdanyola estava tancada per les nits i els caps de setmana, quan sempre s’havia obert per facilitar l’estudi en època d’examens”, explicava la portaveu d’ERC, Helena Solà, que recordava que tampoc s’ha obert cap sala adequada per estudiar en centres cívics, com sí han fet altres municipis. La Biblioteca va començar a obrir fins a la 01.00 h el dilluns 13 de juny. “Davant la nostra queixa pública, la Biblioteca obria precipitadament aquest dilluns, un dia abans de la selectivitat o una setmana després que la majoria d’estudiants universitaris hagin acabat els examens. L’obertura arriba tard i malament, no és suficient”, criticava Solà.

Per la seva banda, el representant del Jovent Republicà a Cerdanyola, Andreu Gaya, apuntava que “no tots els joves disposen d’espais i dels dispositius per estudiar”. També assegurava que les mancances de propostes per al jovent al municipi no es limiten als espais d’estudi: “L’oci és pràcticament inexistent i hem d’anar a municipis del voltant, amb la dificultat afegida del transport. A més, també ens trobem amb la problemàtica de l’habitatge”.

Què demana la moció?

La moció republicana insta l’Ajuntament a obrir la Biblioteca Central les nits i caps de setmana entre el 30 de maig i l’1 de juliol. El text també demana estudiar la possibilitat d’oferir els centres cívics, així com d’altres equipaments municipals, com a sales d’estudi en el mateix període; explicava el regidor i alcaldable d’ERC, Albert Turon. D’altra banda, insten l’Ajuntament a oferir l’ús ordinadors als usuaris d’aquestes sales que no en tinguin. Per últim, creuen aque tota aquesta feina s’ha de fer “de la menera més rigorosa possible” i proposen fer una enquesta d’avaluació entre els usuaris d’aquests espais “per millorar el servei”. Des d’ERC i Jovent Republicà volen una Cerdanyola on “puguem acollir amb excel·lència la nombrosa comunitat d’estudiants que tenim” i estar a l’alçada de la distinció de ‘Ciutat de la ciència i la innovació’ i de la marca ‘Ciutat del coneixement’.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?