ERC demana consensuar les inversions

ca518bf183c339c376b4bdc5c275df01

El document de propostes per al pressupost municipal de 2017 de la formació republicana, que aposta per la gestió directa de les escoles bressol i la zona blava, és molt crític amb el plantejament del govern municipal

Els republicans demanen al govern que prèviament a la presentació de les inversions es realitzi un treball entre tots els grups del consistori per tal de fixar quines es consideren prioritàries. En el document de propostes per al pressupost que ERC ha presentat a l’executiu d’Escolà s’apunta que “resulta molt dubtós que es pugui generar un consens ampli al respecte de les inversions que el govern proposa als grups de l’oposició”.

Esquerra considera que la proposta del govern municipal en el capítol de personal “prioritza la visualització externa de les inclinacions polítiques del govern i deixen de banda les necessitats de gestió de la corporació”. En aquesta línia, els republicans apunten que és “urgent i prioritari reforçar els recursos que la corporació pot destinar a la supervisió dels procediments de contractació, ecologia urbana, els serveis generals i la resta d’unitats que pateixen d’una evident sobrecàrrega de feina a nivell de tràmit”.
La formació republicana aposta per la gestió directa de les escoles bressol municipals i de la zona blava. Sobre temes concrets com el PEM Guiera, ERC posa sobre la taula la necessitat d’una auditoria i dues opcions que passarien per “o bé concessionar tot el servei en bloc o bé que es comprometi concursar contractes de gestió llargs que permetin consolidar els proveïdors i donar estabilitat a la plantilla de l’equipament”. En referència al contracte de neteja d’edificis municipals, Esquerra defensa una nova licitació per a un període “suficientment prolongat com per que la seva renovació o extinció es produeixi al llarg del proper mandat”.

AUGMENTAR LA DESPESA DE NETEJA VIÀRIA
Els republicans critiquen que en l’apartat de recollida de residus i neteja viària la proposta del govern municipal passa per una disminució del 2,01% quan el que la ciutat necessita és “augmentar la seva despesa en aquest concepte”.

Per a l’aprovació de la proposta de pressuposts i inversions, la formació remarca que és important que l’expedient vagi acompanyat d’informes de secretaria i intervenció que acreditin la idoneïtat administrativa de la proposta en tots els seus aspectes. També “seria molt desitjable que un informe de Tresoreria acredités que el ritme proposat d’inversió s’ajusta a la capacitat d’amortització de deute l’atorgament a un ritme raonable de llicències d’activitat”, apunten. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?