ERC defensa que té un projecte molt clar per a Cerdanyola i vol desenvolupar-lo

erc

Per a Esquerra Republicana, el govern municipal té un clar suspens en el balanç dels dos primers anys de mandat. Un període on els republicans han presentat un total de 54 mocions per a millorar la ciutat i centenars de preguntes per fiscalitzar l’acció del govern. “El que hem de fer és que el resultats d’ERC creixin al 2023 perquè tenim un projecte molt clar per a Cerdanyola i volem desenvolupar-lo”, assegurava la portaveu del grup municipal d’ERC, Helena Solà. “El ciutadà normal i corrent segurament no ha vist canvis substancials en la ciutat en aquests dos anys”, lamentava el regidor Íñigo Enterría. “Els ciutadans han de rebre un serveis públics de qualitat, però també cal canviar l’estructura de l’Ajuntament, no ens oblidem d’una plantilla municipal menystenida”, assegurava.

Des d’ERC es recorda que el primer que va fer el PSC en recuperar l’acaldia va ser retirar la pancarta de ‘Llibertat Presos Polítics” i “recuperar l’ús del glifosat, un producte per eliminar les males herbes que per normativa europea estarà prohibit l’any vinent”. Els republicans també critiquen el govern socialista per la prohibició de les fogueres de Sant Joan en base a un informe de Protecció Civil que “finalment reconeixen que no existeix”; el trasllat de l’Associació de Cuidadors i Familiars de malalts d’Alzheimer (ACFA) a Ripollet; la infradotació de plantilla de la Policia Local i els baixos salaris dels agents en pràctiques; la pèrdua de subvencions, la inacció respecte l’Agenda 2030 o que la piscina del Bosc Tancat no s’obri fins mitjans de juliol

Catalunya i feminisme

Per a ERC, la mirada feminista és prioritària i han creat el grup Dones d’Esquerra. En aquest sentit, la regidora Carme Pina destacava la declaració de Cerdanyola com a ciutat feminista o la reclamació de feminitzar un nomenclàtor de carrers on només hi ha 25 vies amb nom de dona. En l’àmbit nacional, remarcava la moció defensada per Esquerra i aprovada al ple per homenatjar el cerdanyolenc Amadeu Comas amb una llamborda Stolperstein que recorda les víctimes del nazisme.

Economia

En l’apartat econòmic, el regidor Íñigo Enterria recordava que els republicans van ser els primers a reclamar una Taula de reactivació econòmica arran de la pandèmia. “Les nostres propostes van ser molt concretes i hem estat crítics amb la Taula perquè falta concreció i eines no rendiment de comptes”, apuntava el regidor, que considera que la dificultat dels tràmits i una mala comunicació van fer que els ajuts a les famílies “també fallessin”. En un context d’atur creixent no es fan polítiques d‘ocupació: “L’única formació ha estat en anglès financer”. ERC defensa que ha fet moltes propostes de caire econòmic, però que el govern té moltes “recances” davant d’aquestes i ha prioritzat el suport de Junts i En Comú Podem i ara també amb Ciutadans. En asquest sentit, Enterria es mostraba molt crític amb el paper de Junts al consistori: “Cada mes Junts aprova absolutament tot al PSC”.

Medi ambient i mobilitat

En l’apartat de medi ambient, el regidor Albert Turon criticava la inexistència d’un nou model de reciclatge i recollida de residus. “Cerdanyola recicla el 36% de la brossa. La mateixa dada que fa 10 anys, altres municipis reciclen el 90%. Incomplim la normativa europea i això farà que arribi una clatellada a a la ciutadania a la taxa de residus o que els diners s’hagin de treure d’altres serveis”. I en l’àmbit de mobilitat, Turon criticava que Cerdanyola no té un Pla de Mobilitat vigent i que “el govern presumeix d’eliminar la zona blava”, quan encara no han vist el projecte de la zona taronja.

Àmbit social i habitatge

Finalment, la regidora Monste Nieto destacava que 13 de les 54 mocions que ERC ha presentat en aquests dos anys són sobre temes socials –gent gran, beques i accessibilitat- i d’habitatge. L’Ajuntament ha aprovat un Pla Local d’Habitatge “de mínims i obligat”, recordava Nieto, que remarcava la falta de suport del govern a la PAH o a l’Associació de Cuidadors i Familiars de malalts d’Alzheimer. En aquest sentit, Nieto destacava que el PSC s’absté en totes les mocions socials que “impliquen un pla d’actuació” per part del govern municipal.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?