ERC Cerdanyola, satisfeta per la creació d’un fons de compensació per a les víctimes de l’amiant

45492

La secció local d’ERC Cerdanyola s’ha mostrat satisfeta per l’aprovació al Congrés dels Diputats de la proposició de llei per a la creació d’un fons per a compensar a víctimes de l’amiant per danys i perjudicis sobre la salut resultants d’una exposició “en àmbit laboral, domèstic o ambiental”. Però per a la formació només és una primera passa en una lluita que encara no s’ha acabat: “Hi ha molta feina a fer tant pel reconeixement d’una reparació integral de les víctimes (dret a una jubilació anticipada per a les persones afectades per l’amiant), com per a l’eradicació total de la presència de l’amiant”.

L’abril del 2021 l’Associació de Víctimes Afectades per l’Amiant de Catalunya (AVAAC) feia arribar la Secció local i al Grup Municipal d’ERC de Cerdanyola tot un seguit d’esmenes per a la Proposició de Llei de Creació d’un Fons de Compensació per a les Víctimes de l’Amiant que s’havia de tramitar al Congrés dels Diputats a Madrid.

Des del GM d’ERC vam trametre al Grup d’ERC al Congrés dels Diputats aquestes esmenes de l’AVAAC per tal que aquestes fossin incloses, debatudes i votades. Així, i del resultat del treball conjunt, es va aconseguir millores pel que fa a les persones beneficiàries de la compensació per a les víctimes de l’amiant. Concretament reconèixer com a beneficiàries del fons públic per a la indemnització de les víctimes tant a les persones que tinguin una malaltia professional causada per l’amiant, com a les persones amb una malaltia provocada per l’amiant encara que aquesta no hagi estat provocada per l’ambient laboral, com també a les persones dependents dels beneficiaris d’aquest fons. Des d’ERC Cerdanyola agraeixen la tasca de l’AVAAC, ja que sense la seva feina, lluita i constància, les víctimes de l’amiant no tindrien el fons de compensació. ERC Cerdanyola també recorda que Cerdanyola és una de les ciutats més afectades per l’amiant.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?