
Està previst que el ple municipal del proper dijous aprovi el DUPROCIM, un any després de la moció presentada pel grup municipal d’ERC i gràcies a les denúncies reiterades de que Cerdanyola només tenia 3 dels 9 plans d’emergència municipal obligatoris, tot i que aquells estaven caducats. “ERC aconsegueix que Cerdanyola del Vallès tingui els plans de Protecció Civil obligatoris”, reivindiquen els republicans. ERC considera que la realització d’aquest document i la seva més que probable aprovació al ple és “conseqüència de la feina ben feta des del seu grup municipal” i en aquesta línia “continuarà instant al govern a què acompleixi cada punt d’aquella moció, així com fiscalitzant l’ajuntament i fent propostes positives per la millora de la ciutat i de l’eficient prestació dels serveis públics municipals”.
Al març del 2021 el ple municipal va aprovar per majoria absoluta una moció instada per ERC que exigia al govern de la ciutat l’actualització dels plans de protecció civil i emergència preceptius. La moció exigia també realitzar l’anàlisi del riscs sísmics, de nevades, de transport de viatgers per ferrocarril, de transport de mercaderies perilloses, de vent i radiològic per tal de disposar del Document únic de protecció municipal (DUPROCIM).La moció es va aprovar definitivament, tot i comptar amb l’abstenció del govern del PSC i d’En Comú Podem, una conducta que des d’ERC consideren “del tot il·lògica ateses les necessitats de la ciutat”, però la veuen “com una pràctica habitual d’aquests dos partits quan les mocions impliquen acció política i de gestió de l’ajuntament, on s’argumenten tot d’excuses per no complir amb les seves obligacions”.
Durant tot aquest any des de l’aprovació de la moció, ERC recorda que ha denunciat en els plens i en comissions informatives “l’incompliment de la llei i la inexistència dels plans de protecció civil i d’emergència”. No ha estat fins ara, asseguren els republicans, que no s’ha vist cap indicador d’esmena de la situació per part del govern de la ciutat. Per aquest motiu, el grup municipal republicà assenyala l’aprovació del DUPROCIM com una “bona pràctica d’oposició real i constructiva que ells practiquen i un exemple de la necessitat de fiscalitzar i controlar l’acció de govern i de l’impacte positiu que això té per la ciutat i pel conjunt de veïns i veïnes”.