
ERC denuncia que el govern municipal torna a convocar “un plenari buit de propostes i de projectes”. El grup municipal republicà considera “inaceptable” que el ple ordinari de gener arribi sense cap tema de fons per decidir i remarca que la ciutat “té reptes clau pel futur de la seva gent que cal abordar amb urgència i capacitat de lideratge”.
Els republicans posen com a exemple d’aquests reptes l’àmbit de treball i empresa. “El govern municipal no compleix amb els compromisos adquirits en la Taula de Reconstrucció, no adapta els cursos de formació ocupacional a la nova realitat, no fa polítiques actives d’ocupació, ni adapta mesures per la promoció econòmica, del comerç local i la restauració”, asseguren. Un dels altres reptes que esmenten els republicans és l’habitatge: “Fa un any que es va presentar el Pla Local d’Habitatge i la ciutat segueix sense millores, ni en el parc d’habitatge per emergència habitacional, ni en la disponibilitat d’habitatge social”. En referencia al PEM Guiera, apunten que “no s’ha regularitzat la situació contractual amb l’empresa que presta els serveis de monitors, ni s’ha aprovat definitivament la indemnització que li toca percebre a la Federació Catalana d’Handbol, tot i que el ple va aprovar inicialment aquell valor l’any 2018 i meriten interessos des del 2016”. En l’apartat de mobilitat asseguren que el govern municipal no ha aprofitat l’ocasió per crear carrers per a vianants i recuperar l’espai públic per la ciutadania, o per millorar i reforçar les línies d’autobusos, ni per fer un pla de mobilitat sostenible o una ordenança sobre circulació de bicicletes, patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal, tal i com el ple va acordar a proposta d’ERC. Finalment, indiquen que en l’organització municipal “no s’ha fet cap canvi a nivell organitzatiu per adaptar-se a les noves necessitats de la població i per prestar uns serveis públics de forma eficient i eficaç”
Comparativa dels primers 18 mesos de mandat
Per a ERC, “crida l’atenció que la paràlisi afecti un govern del PSC que es va passar el mandat anterior denunciant la poca activitat dels governs anteriors”. Si es comparen els primers 18 mesos de cada mandat “trobem que, de juliol de 2015 a desembre de 2016, es van convocar 19 plens on es van portar a debat 135 propostes d’acord”. En canvi, afegeixen, “de juliol 2019 a desembre 2020, s’ha fet 18 plens amb 83 propostes d’acord, un 40% menys”.
Esquerra assenyala que la manca de propostes en el ple municipal és un símptoma de paràlisi política greu quan la ciutadania reclama més debat polític i més accions concretes: “La participació de partits i càrrecs electes a les xarxes socials pot ser un bon exercici de comunicació i de propaganda, però cal acció política, solucions, rendició de comptes i transparència que només es pot fer farcint de contingut els plens municipals amb propostes que donin resposta a les necessitats dels cerdanyolencs i les cerdanyolenques”.