ERC assegura que la proposta d’ordenances fiscals del PSC “no respon a les necessitats de la ciutat”

ajuntament-cerdanyola

Els republicans suspenen la proposta d’Ordenances Fiscals (OOFF) que, segons anuncien, el govern municipal vol portar al ple municipal del proper dijous. Concretament, afirmen que la proposta presentada pels socialistes “no fa la revisió a fons de les ordenances fiscals que tant Cerdanyola, com les persones que hi viuen, necessiten”. En aquest sentit, ERC insisteix en desenvolupar una bateria de propostes, amb algunes ja presentades l’any passat i d’altres de noves. “Cerdanyola necessita unes OOFF més justes, més equitatives i amb més bonificacions i ajuts ambientals”, remarquen.

“Els canvis proposats són molt minsos, fixen i perpetuen una regulació tributària antiga i impedeixen a la ciutat evolucionar de forma moderna”. De la bateria de propostes presentada per ERC l’any passat, el govern només se n’ha fet seves dues, segons el comunicat republicà. La primera fa referencia a gravar l’IBI dels habitatges buits en mans de grans tenidors amb un 50%. En aquest sentit, el Grup Municipal d’ERC recorda que aquesta proposta exigeix l’aprovació d’una ordenança que estableixi un cens de pisos buits, perquè tem que sinó “quedi en un gest de cara a la galeria i realment no es gravi als grans tenidors”. La segona proposta que assumiria el govern municipal seria sobre l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), que passaria a incrementar el tipus màxim del 3,26 actual al 3,76% (com el de Ripollet), ja que era dels més baixos de la comarca. “La proposta que el PSC porta a aprovació supera aquest llindar i el posa a nivell de ciutats com Sant Cugat”, apunten abans de recordar que ara fa un any, la resposta del govern socialista a les demandes dels republicans va ser que calia un treball previ, que en aquell moment era impossible abordar els canvis proposats i que es miraria de treballar de cara les ordenances de l’any següent. “Dotze mesos més tard, s’ha constatat com el govern no ha treballat les OOFF”, asseguren els republicans.

Sense negociació

A més, en un comunicat els republicans asseguren que el govern presenta unes ordenances fiscals “sense prèvia discussió ni negociació amb el grup municipal d’ERC, incomplint el compromís d’examinar les propostes que aquests els hi van presentar l’any passat”. Des del grup municipal consideren que “sotmetre a votació l’aprovació inicial és un impediment per incorporar noves propostes”.

Finalment, els republicans destaquen que “les ordenances fiscals fixen part de la previsió d’ingressos de l’ajuntament per l’any 2021” i per aquest motiu “la seva discussió ha de venir acompanyada amb l’explicació i la negociació de la proposta de pressupostos municipals que pretén portar a ple el govern”. En aquest sentit, consideren “un error que se separi la discussió del que afecta als recursos propis previstos (l’IBI representa gairebé el 50% dels ingressos de l’Ajuntament), de la discussió de com i en què els pensen gastar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?