ERC assegura que el govern “no vol escoltar” les seves propostes per al pressupost del 2023

45967

“El PSC va deixar clar en una reunió de tràmit que rebutgen revisar les ordenances fiscals i que no volen parlar d’inversions o millores al pressupost del 2023 que suposin canvis significatius”, asseguren els republicans en un comunicat. També anuncien que ERC Cerdanyola “està oberta a parlar de tots aquests punts amb el PSC sense les limitacions imposades a la primera trobada sobre la base d’un diàleg sincer, xifres i dades actualitzades i voluntat de servei a la ciutadania en un any que es preveu difícil”.

El grup municipal d’ERC es va reunir el 26 de setembre amb el portaveu del govern del PSC, David González, amb els pressupostos de 2023 a l’agenda. “La reunió mantinguda, però, és una formalitat per tal que el govern municipal pugui dir que ha mantingut converses amb tots els partits”, critiquen els republicans: “És absurd demanar la opinió i al mateix temps negar-nos la possibilitat de fer cap nova petició d’inversió o ni tan sols prioritzar entre les que el govern decideixi”.

Què proposen els republicans?

Les propostes d’ERC “per preparar l’Ajuntament de cara a un any de crisi on es necessitarà tota la capacitat política i econòmica del consistori” passen per revisar les ordenances fiscals (OF) per compensar amb valentia l’augment de despeses previstes per exemple en subministraments energètics o altres costos de proveïment. “Acceptar mantenir els ingressos sabent que augmentaran les despeses demostra que el PSC ha acceptat que són incapaços de garantir una millor execució del pressupost”, lamenten, mentre critiquen el govern del PSC tampoc accepta revisar les OF “tot i que preveuen una baixada de recaptació per l’impost de la plusvàlua”. Els republicans asseguren que “impedint la modificació de les OF ens han negat la necessària de revisió de les bonificacions a l’IBI per instal·lacions solars fotovoltaiques, que en impedeix que moltes persones que han fet la inversió puguin gaudir de les compensacions promeses”. ERC reclama “un increment important de les partides previstes a ajudes socials per les contingències que puguin esdevenir a la tan anunciada crisi econòmica, específicament una línia d’ajudes a la pobresa energètica”. Des d’ERC es reitera l’exigència de “fer un pla de millores de barris, fixant unes prioritats i que s’habiliti la partida pressupostària per fer les obres”, l’inici del projecte de construcció d’una nova comissaria de la Policia Local, instal·lar energies renovables en teulades municipals, o la instal·lació de carregadors de vehicles elèctrics als pàrquings públics. Els republicans, que també demanen definir el model del futur del servei de neteja viària i recollida de residus, consideren que cal “una urgent però acurada gestió dels recursos humans i de l’organització”.

ERC reivindica que els pressupostos municipals continguin una memòria d’impacte de gènere dels pressupostos, un informe de la previsió de compliment dels pressupostos en relació als objectius del Pla Estratègic de Ciutat Cerdanyola 2030 i un altre sobre els denominats “pressupostos verds” o respectuosos amb el medi ambient.

 

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?