ERC assegura que el govern del PSC es desentén de la revetlla de Sant Joan

photo_2021-06-15_10-10-21

El grup municipal d’ERC, entre altres partits, reclamava ahir  a la Comissió Informativa de polítiques socials el motiu pel qual el Govern municipal no organitzarà ni autoritzarà revetlles o fogueres de Sant Joan. Aquesta decisió, apunten, contradiu les indicacions del Procicat que permet permet aforaments de fins a 3.000 persones a l’aire lliure i ha emès un comunicat amb recomanacions específiques per la revetlla. Des de l’Ajuntament de Cerdanyola s’anunciava que s’ha decidit no organitzar cap revetlla popular municipal “per evitar aglomeracions i s’aconsella celebrar-ho de forma reduïda amb grups de màxim deu persones”.

“Considerem que la recepció de la flama del Canigó que el Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola (CEM) farà arribar a la nostra ciutat hauria de ser a l’Ajuntament, i ha d’anar acompanyada de la necessària encesa d’una foguera per fer palesa de forma sencera la tradició compartida arreu dels Països Catalans”, remarquen. Des del govern, ERC va recuperar el 2016 l’encesa de fogueres amb la flama del Canigó, després de 16 anys sense fer-se: “El retrobament amb aquesta festa va ser àmpliament celebrada com a punt de trobada entre la tradició i la festa que obre pas a l’estiu i a les vacances escolars. És inacceptable que es torni a abandonar deliberadament”. En aquest sentit, Esquerra vol denunciar “la incoherència del govern del PSC que es desentén de la revetlla de Sant Joan mentre no té cap reparament en participar en altres celebracions amb importants aglomeracions de persones sense respectar les distàncies ni guardar les mínimes mesures de seguretat”.

Esquerra convida a tothom a celebrar la revetlla de Sant Joan com sempre amb precaució, l’habitual pel que fa a l’ús del foc i la pirotècnia, i l’específica per evitar la transmissió de la COVID-19. Enguany a més de l’habitual recomanació de distància i mascareta cal vetllar per a un ús correcte del gel hidroalcohòlic que cal mantenir allunyat dels petards.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?