ERC aposta per un govern “amb majoria suficient” per impulsar un pla de mandat

cdbf366d9f51982d2973fefc5c0ec9b1

Després que Compromís els convidés a entrar al govern durant la presentació del cartipàs, els republicans han assegurat en roda de premsa que, d’entrada, descarten el govern a 9: “ERC no entrarà en un govern a 9 perquè sigui la voluntat del Compromís sense haver-hi un treball previ per tenir clar el pla de mandat”, remarcava la portaveu d’ERC, Helena Solà. En aquesta línia, el número 2 dels republicans, Dani Mallén; anunciava que ERC aposta per un govern amb “majoria suficient” per impulsar un pla de mandat.  

“Els governs en minoria que ha tingut la ciutat els darrers anys han estat els governs que pitjor resultat han donat per la ciutat, per la qual cosa ERC vol constituir un govern fort, capaç d’executar allò que pacta sobre un pla de mandat”, apuntava Mallén, que assegurava que “els acords d’un govern en minoria són paper mullat, perquè no té força per tirar-los endavant”. Per a Solà, és qüestió de matemàtiques: “Un govern a cinc no és gaire diferent a un de nou. S’hauria d’haver començat a treballar ja per una majoria forta i sòlida”, ha afegit. En aquest sentit, els republicans no entenen com es convoca públicament a ERC a formar part del govern quan “no ha existit cap contacte seriós per dialogar en profunditat”. La portaveu republicana, que nega que la cita electoral del 27S tingui cap influència en la configuració del govern cerdanyolenc, demana a Compromís que reuneixi en una mateixa taula Esquerra, CiU i ICV-EUiA per treballar plegats les fórmules de governabilitat de la ciutat i la fixació de prioritats de cara al mandat.

Després de la investidura d’Escolà, ERC i CxC han mantingut una única reunió, segons explicaven els republicans: “Ens hem ofert al Compromís per treballar conjuntament sobre temes urgents com les escoles bressol, el funcionament de Recursos Humans; el crematori o el PEM Guiera. I no hem tingut cap resposta”. Malgrat mostrar-se dolguts amb l’actitud de Compromís, Solà i Mallén apuntaven que mantenen totes les línies obertes amb el govern per parlar de tots els temes importants de la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?