ERC aposta per la transformació de la N-150 en l’avinguda metropolitana del Vallès Sud

erc

Una millora de la qualitat urbana de la N-150 per convertir-la en una veritable avinguda metropolitana que recobri el seu caràcter humà d’enllaç entre municipis amb una nova mobilitat activa que recuperi la connectivitat i trenqui les actuals barreres de continuïtat urbana. La transformació de la carretera N-150 entre Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac en l’avinguda metropolitana del Vallès Sud és la proposta que  Esquerra Republicana es compromet a impulsar al Parlament de Catalunya. El candidat republicà número 17 per Barcelona el 14-F, Juli Fernàndez, ha presentat la proposta de pacificació de la via acompanyat de Jordi Sánchez, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montcada; Helena Solà, portaveu d’ERC a Cerdanyola, i Lurdes Serra, portaveu d’ERC Ripollet.

“Aquest projecte és necessari per a les ciutats perquè som en un context d’emergència climàtica, i perquè la proximitat dels nostres veïns a vies d’alta capacitat no és ni el millor per a la seva salut ni és el millor model per combatre la crisi ambiental”, explicava Fernàndez, que defensava que “la funció més lògica d’aquesta carretera històrica a dia d’avui és que sigui una via de connexió entre els nuclis urbans, que estigui pacificada, que sigui un eix cívic, i que els espais obsolets que l’envolten puguin tenir una nova vida al servei de la gent”. Els compromís dels republicans és “des del Parlament de Catalunya, en la propera legislatura, treballar perquè això pugui ser una realitat i perquè el govern de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments que formen part d’aquest entorn, tingui la capacitat d’arribar a acords que facin possible aquesta avinguda metropolitana”.

Des de Cerdanyola, Helena Solà recordava que una de les propostes del seu programa electoral per a les eleccions municipal era la pacificiació de la carretera de Barcelona. La portaveu republicana destacava que hem d’anar cap a una mobilitat més verda i hem de pacificar carrers i places. “Actualment, la N-150 és un obstacle que hem de transformar per convertir-lo en una avinguda metropolitana que sigui un eix d’unió entre municipis tot potenciant l’ús de la bicicleta i els desplaçaments a peu”, defensava.

Des de Ripollet, Lurdes Serra, explicava que els veïns de la zona es consideren de “barris oblidats” i assegurava que els republicans creuen “necessari recuperar i dignificar l’N-150 tant per als veïns com per als comerciants, revitalitzant aquella via eixamplant voreres i modernitzant l’espai” perquè els veïns “es mereixen que es posi aquest espai al lloc que pertoca”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?