ERC abandona el govern per la pèrdua de confiança amb l’alcalde

ead47d36e50510c345eb86a3568f763f

En un comunicat de fa pocs minuts, el grup municipal d’ERC ha anunciat que es veu obligat a abandonar el govern municipal per la “pèrdua de confiança amb l’alcalde Carles Escolà. Els republicans presenten a l’alcalde de la ciutat la seva renúncia amb efectes immediats, fet que suposa la retirada immediata de les competències que tenen delegades així com el seu pas a l’oposició “amb la missió de fer autocrítica i balanç del pas pel govern municipal”, però “també amb el deure de pactar amb el govern de la ciutat totes aquelles qüestions i objectius que puguin ser bons per Cerdanyola”. Des d’ERC es destaca que a Cerdanyola “li cal amb urgència un canvi i necessita de la millora dels serveis que rebem els ciutadans, objectius que no han pogut encara prendre forma però als que no renunciarem i pels que treballarem de la manera que sigui més efectiva per assolir-los”. Els republicans anuncien que sol·licitaran formalment demà 17 de gener la retirada efectiva de totes les competències que exerceixen per delegació de l’alcalde de la ciutat i conviden Escolà i a Compromís a “reflexionar sobre el rumb del govern municipal, la manca d’acció decidida per aconseguir els objectius fixats a l’inici del mandat i les necessitats reals de la ciutat”.

Els membres del grup municipal d’ERC asseguren el comunicat que han perdut la confiança en l’alcalde “davant una sèrie de situacions on aquest no ha sabut mantenir la cohesió del govern i ha prioritzat pràctiques que no s’adiuen” amb el que entenen que han de ser les formes correctes de governar. “L’actual situació no garanteix el mínim d’estabilitat institucional que ha de poder fer possible un bon govern i cal obrir un període de reflexió al respecte de com aconseguir que el queda de mandat no es perdi definitivament”, apunten.

També asseguren que “com és la seva obligació”, els membres del grup municipal republicà han posat en coneixement dels Jutjats de Cerdanyola del Vallès i de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el contingut de l’informe de secretaria general on s’alerta de possibles il·lícits penals en quant a la gestió de les societats amb participació de l’Ajuntament i a la defensa dels seus interessos econòmics: “Creiem que cal ser absolutament respectuosos amb els òrgans de control de l’Ajuntament i amb els professionals que en formen part. Per lògica i per ètica, no podem compartir cap actitud que no vagi únicament dirigida a col·laborar amb la justícia i a resoldre la situació de les empreses municipals en interès únic i exclusiu de la protecció dels recursos econòmics de la nostra ciutat”.

Els republicans lamenten que “el govern hagi estat incapaç de generar majors i millors consensos”. En tot moment, “la voluntat d’Esquerra ha estat formar part d’un govern majoritari, estable i dotat d’objectius clars”. Malgrat això, expliquen, “per responsabilitat envers la governabilitat de la ciutat”, es van mantenir lleials al govern després de la sortida de CiU. “Però cal ser francs i reconèixer que no existeix confiança amb l’alcalde per continuar endavant i veiem impossible complir amb els objectius que ens van motivar a entrar al govern de la ciutat”, remarquen.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?