Entra en vigor l’ordenança municipal de circulació de vehicles de mobilitat personal

patinet

Ja ha entrat en vigor la nova ordenança municipal sobre la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes. El text va ser aprovat de forma inicial pel ple municipal al juny, posteriorment ha estat trenta dies en exposició pública sense haver rebut al·legacions ni suggeriments quedant de forma automàtica definitivament aprovat.

Les sancions per no complir les normes de circulació que recull l’ordenança van de 80 euros les més lleus a 1.000 euros les més greus

L’objectiu d’aquesta ordenança és regular la mobilitat a la ciutat dels anomenats VMP, vehicles de mobilitat personal (bicicletes, patinets, cicles de més de dues rodes …), però també millorar la seguretat viària, afavorir l’ús de modes de transport sostenibles, regulant la seva circulació pels espais adequats per a això, i assegurar la prioritat de vianants.

L’ordenança s’estructura en 7 capítols desenvolupats en 35 articles. Un dels capítols està dedicat a la mobilitat ciclista, un altre a la mobilitat dels ginys sense motor i un altre a la mobilitat dels vehicles de mobilitat personal amb motor i cicles de més de dues rodes. A més, l’ordenança també recull els drets i les obligacions, la regulació de la circulació de bicicletes al Parc Natural de Collserola i les infraccions i sancions que s’aplicaran. Respecte al Parc de Collserola, només es podrà circular en bicicleta pels itineraris i pistes del mapa d’ús ciclista elaborat pels Serveis Tècnics del Parc que inclouen: vies principals, pistes forestals i camins de passejada, en general, amb una amplada de més de tres metres. Per tant, queda expressament prohibit circular en bicicleta per corriols, rieres, camps a través i vies especialitzades per a altres usos o vies amb senyalització especifica que ho prohibeixi. En cap cas es podrà circular per les vies autoritzades del Parc a una velocitat superior a 20 km/h. En vies compartides i amb presència de vianants s’haurà de circular adequant la velocitat de la bicicleta a la normal d’un vianant.

A partir d’ara, les persones que circulin a Cerdanyola en bicicleta, en un vehicle de mobilitat personal com un patinet elèctric o en qualsevol altre cicle de més de dues rodes haurà de complir amb les normativa municipal. Les sancions per no complir les normes de circulació que recull l’ordenança van de 80 euros les més lleus a 1.000 euros les més greus.

La velocitat màxima permesa és de 25 km/h

Les principals novetats d’aquesta ordenança se centren en la regularització de la circulació dels VMP, un mètode de transport que ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys. Les principals normes al voltant dels vehicles de mobilitat personal són que l’edat mínima per conduir-los són els 14 anys i que l’ús de casc és obligatori fins als 16 anys. La velocitat màxima permesa és de 25 km/h, no està permès circular per voreres, vies interurbanes i travesseres; no està permès conduir fent ús del mòbil així com auriculars ni anar-hi més d’una persona. També està prohibit circular sota els efectes de drogues i alcohol, Cal respectar les normes generals de circulació, a la nit el vehicle ha de portar reflectants i enllumenat i només poden portar seient o selló si el VMP té sistema d’autoequilibrat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?