Entitats contra el PDU del Centre Direccional fan rutes per informar dels perjudicis del projecte

refem

Les entitats REFEM el direccional i ADENC, conjuntament amb la Plataforma Cerdanyola sense abocadors, la Plataforma cívica en defensa de Collserola (PCDC) i els partits ERC, En Comú Podem i Guanyem Cerdanyola, han presentat un contenciós administratiu al Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional. A més, dissabte s’organitzaven tres passejades que aplegaven 35 persones al voltant del Castell i de l’abocador de Can Planas. Convocats per REFEM el Direccional, Plataforma Cerdanyola sense abocadors i ADENC, els i les visitants han vist i escoltat “in situ” el que pot representar el desenvolupament del Centre Direccional. “Com hi ha més demanda, es convocaran noves passejades”, anuncien els organitzadors.

Què defensen?

“La construcció de 5.400 nous habitatges al voltant de l’abocador de Can Planas, els milers de vehicles que s’hi afegiran, els riscos per a la salut derivats dels abocadors especialment el de Can Planas que no es descontaminarà, la reducció dels espais lliures amb la reducció de la Via Verda que limitarà la connectivitat amb Collserola, i la sostenibilitat en general hipotecada per les especulacions econòmiques, poden fer un espai de creixement no sostenible i amb situació de risc per la salut, tant pels abocadors com per la contaminació atmosfèrica”, apunten. Els costos econòmics derivats del contenciós són elevats, aproximadament uns 15.000€, dels quals els sotasignats ja han fet una aportació inicial de 3.000. “Tan sols amb una àmplia participació ciutadana podrem fer-hi front”, indiquen. Així, les entitats i partits polítics que han presentat el contenciós fan una “crida a la ciutadania compromesa amb el medi ambient i en el futur de Cerdanyola, a participar activament en la que pot ser la darrera oportunitat per refer el PDU del Centre direccional”.

Aquí podeu accedir a la campanya de crowfunding: https://www.totsuma.cat/projecte/1866/ajudans-a-construir-la-cerdanyola-que-volem

Redacció


Banner Ficcions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?