En marxa les obres de recreixement del mur del Riu Sec

Obres al mur del Riu Sec per evitar inundacions / F. Ajuntament de Cerdanyola (NP)

Les obres de recreixement del mur del Riu Sec a l’alçada del pla de les Alzines al barri de Les Fontetes ja han començat. La finalitzat dels treballs es fer més alt el mur actual del riu que passarà a tenir una alçada variable de fins 1 metre  que anirà ancorat al mur existent de la banda del carrer dels Reis. D’aquesta manera, s’evitarà una possible inundació de la zona doncs segons un estudi d’inundabilitat realitzat, el barri de Les Fontetes que es troba al marge dret del riu és inundable per períodes de retorn de 100 i 500 anys. La zona d’actuació és en el tram de mur d’uns 300 metres entre l’avinguda de la Primavera i el pont Adif.

A més, d’evitar possibles inundacions en cas de pluges torrencials, el recreixement del mur del riu servirà de protecció de seguretat per als vianants doncs també actuarà com a barana. En alguns punts del mur aquesta es suplementarà amb un passamà per assolir una mínima protecció de 110 cm.

La construcció es farà sobre el mur existent fent forats en ell i omplint-los de morter d’epoxi per instal·lar les armadures d’espera que serviran d’ancoratge del nou mur.

Els treballs també inclouen l’aixecament de la passarel·la per a vianants existent i que en l’actualitat és un obstacle per a l’aigua. Es preveu suplementar 60 cm amb estructura d’acer en bigues formades per peces compostes de perfils laminats.

Les obres han estat subvencionades en un 70% de l’Agencia Catalana de l’Aigua mitjançant la convocatòria adreçada als municipis inclosos a l’àmbit territorial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a l’execució d’actuacions de protecció davant avingudes que beneficiïn una zona urbana.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?