En Comú Podem treu pit de la política de teixir consensos

PXL_20221006_085123847

Quan al 2019 En Comú Podem (ECP) entrava per primera vegada al consistori, ja va anunciar que ho feia per treballar per la ciutadania i construir una Cerdanyola millor. “Així ho estem fent i l’acord inicial aprovat al ple per la gestió directa de les escoles bressol municipals és un dels resultats d’aquest treball de teixir consensos”, destacava la regidora Cecilia Collado. “És fruit del Pla Programàtic acordat amb el Partit dels Socialistes (PSC) a l’inici del mandat i que ens ha constat moltes crítiques. En aquest punt ja vam destacar la tasca feta en el passat mandat, però l’expedient que es va portar a l’últim ple no és el mateix que s’havia presentat i rebutjat tres vegades”, defensa la també regidora Pilar Adell.

L’empresa municipal Cerdanyola Promocions serà l’encarregada de la gestió directa de les escoles bressol municipal i des de la formació recorden que s’ha incorporat un nou gerent que ha manifestat l’aspiració de Cerdanyola Promocions d’assumir aquesta gestió. “No serà fàcil, però ens permet pensar que això pot tirar endavant i a més la demanda de les escoles bressol municipals cada vegada serà més alta. El problema pot estar en els tempos de l’administració que acabin allargant els terminis”, apuntava Adell. “Aquí passa per creure que l’empresa municipal pot funcionar bé”, afegia Collado.

A més de l’aprovació inicial de la gestió pública de les tres escoles-bressol municipals a l’últim ple, la seva recerca d’acords ha permès avançar en temes com la creació de la Taula d’Habitatge. “Hem demanat que es torni a reunir, hem de parlar dels comptadors socials, saber el que passa amb el conveni de la Sareb o tenir dades exactes sobre els pisos buits a la ciutat”, explicava Collado. També apunten que, malgrat que no es crearà un servei odontològic municipal en aquest mandat, sí que s’han aconseguit ajudes per aquesta atenció. “Seguirem treballant pel dentista municipals i per una cobertura municipal superior per a la salut mental”, avançava Collado, que reconeixia que és cert que el PSC no ha complert algunes coses de l’acord, però d’altres sí. “I nosaltres posarem el focus en aquestes últimes”, remarquen des de la coalició, que anuncia que seran els primers que vetllaran perquè es compleixin els acords. “És temps d’ocupar-se i no de preocupar-se i de treballar per facilitar la vida de la gent”, assegurava el regidor Isaac Martínez, que recordava que l’acord entre socialistes i ECP ha patit “dos anys de sequera” per la pandèmia, però que malgrat aquesta realitat van presentar una bateria a la Taula de Reconstrucció i han treballat pel Pla Estratègic de Ciutat o per la gestió pública de l’aigua, entre d’altres.

Tenir un projecte de centre de dia abans que acabi el mandat

Uns dels temes de l’Acord Programàtic inicial entre PSC i ECP que serà una realitat aquest mandat és el centre de dia per a la gent gran. “Voldríem tenir un espai ja definit”, lamenten, però avancen que el tema s’està treballant i esperen poder aconseguir tenir almenys un un projecte durant el mandat.

Soroll polític en un curs electoral

Aquest és un curs electoral i En Comu Podem asseguren que el soroll polític “no beneficia la gent” i té el perill que el guanyi l’extrema dreta, “a qui hem de posar la barrera”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?