En Comú Podem presenta una llista que vol “sumar per transformar”

WhatsApp Image 2023-04-28 at 20.43.23

La coalició En Comú Podem, formada per Podem Cerdanyola i Cerdanyola en Comú- repeteix la fórmula de la candidatura d’unitat per presentar-se a les eleccions municipals amb l’esperança d’obtenir els millor resultats. “Avui celebrem la unitat, que tenim un projecte polític i que posarem sobre la taula les necessitats que té Cerdanyola”, remarcava l’alcaldable Pedro Arco.

“És important construir aquest espai d’unitat a l’esquerra del PSC”

“Sumem per transformar, perquè és important construir aquest espai d’unitat a l’esquerra del PSC. Hem seguit l’exemple que s’ha fet a 174 municipis de Catalunya”, explicava Santi Cayuela, número dos de la coalició, que explicava que fer polítiqwues d’esquerres és apostar pels serveis públics de qualitat i per la gestió directa d’aquests. “Cerdanyola té moltes mancances i en aquests quatre anys d’alcaldia del PSC moltes polítiques no han estat d’esquerres, sinó més aviat de qui dia passa any empeny”, explicava Cayuela. Per a Arco, l’Ajuntament de Cerdanyola s’ha quedat molt endarrerit en polítiques dirigides a les persones, a la participació i a la transparència: “És sorprenent que al 2023 no tinguem una ordenança de participació, una altra de transparència i un Reglament Orgànic Municipal (ROM) actualitzat”. En Comú Podem defensa que Cerdanyola és una ciutat amb molt potencial i aposten per construir espais on la gent es pugui interrelacionar. “Volem que els barris es converteixein en petits pobles on la gent es tingui confiança i els problemes es compateixin i es busquin solucions entre tots”, anunciva Arco.

Un programa electoral que s’articularà en cinc eixos

Per la seva banda, la número 4 de la llista, Ángeles Camacho, defensava que per a Cerdanyola “volen posar vida en condicions”. Així, tot i que el programa encara no s’ha enllestit, ja s’ha fet públic que s’articularà en cinc eixos: sumem per protegir les persones i guanyar en coalició, sumen per guanyar la vida, sumem per guanyar democràcia, sumem per guanyar feminisme i la lluita contra l’odi i sumem per guanyar treball i cohesió social.

“Estem convertint Cerdanyola en una ciutat cara que està expulsant els nostres joves. Nosaltres volem que totes les persones puguin construir el seu projecte de vida a la nostra ciutat”, indicava l’alcaldable. En aquesta línia la número 3 de la llista i actual regidora a l’Ajuntament anunciava que aprofundiran en moltes de les coses que han iniciat en aquest mandat. “Hem de treballar pels serveis públics, tenir un pressupost per a l’Hospital Ernest Lluch, hem de parlar d’escoles bressol municipal o de la salut mental en els joves”, apuntava Collado, que reconeixia que en aquest mandat tampoc s’ha aconseguit la descentralització dels serveis públics. “Volem els serveis més a prop dels veïns i veïnes”, remarcava.

Treure pit sobre la defensa de l’Hospital Ernest Lluch

Precisament la coalició treia pit de l’Hospital Ernest Lluch. “El nostre espai polític és qui més ha lluitat en tots els moments per tenir aquest hospital. Ara totes les forces polítiques es presenten a les eleccions s’omplen la boca que estan fent més que ningú per aquest hospital. Però molts d’ells han estat al govern de la Generalitat i no han fet res per la seva contrucció”, defensava Cayuela, que afirmava que un cop estigui construït volen garantir que la seva gestió sigui 100% pública.

Combatre l’extrema dreta

“Si oferim solucions a la societat els discursos d’odi de l’ultradreta no prosperaran”, destacava Collado. “No som un poble conflictiu com vol fer-nos veure l’extrema dreta, som un poble de convivència i l’hem de potenciar per unir-nos als diferents barris que conformen la ciutat”, assegurava Arco. per a ell, és fonamental “una altra manera de fer política, basada en el respecte i no en l’odi”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?