En Comú Podem i el govern municipal arriben a un acord per deixar d’utilitzar el glifosat a Cerdanyola

La coalició En Comú Podem Cerdanyola ha anunciat que ha assolit un acord entre amb el govern del PSC per aturar l’ús de l’herbicida glifosat a partir de setembre. “Ara, i després de moltes negociacions per millorar les condicions de jardineria i manteniment d’arbrat de la ciutat, hem aconseguit un acord amb el PSC perquè no s’utilitzi el glifosat en els productes de jardineria de la ciutat a partir del proper mes de setembre, en la línia de l’aposta verda i sostenible que En Comú Podem representa”, apunten.

“Des de que vam arribar al consistori al juny del 2019, vam defensar que veníem a fer política útil per a la gent de la nostra ciutat, i en aquest sentit, hem donat un altre pas en aquest camí d’acords que no serà, en cap dels casos, l’últim”, anuncien. Tot just fa unes setmanes En Comú Podem anunciava la posada en marxa de la Taula d’Habitatge i “ara la fi de l’ús del glifosat i el seu reemplaçament per alternatives igualment eficients i ecològiques”.

El ple ja va aprovar dues mocions en contra de l’ús del glifosat

El ple de novembre de 2020 va aprovar una moció presentada per ERC i Guanyem Cerdanyola sobre l’ús del glifosat al terme municipal de Cerdanyola. El text, que només va obtenir el vot en contra del govern del PSC, ja va ser aprovat per unanimitat al 2017. “El govern de Carles Escolà va complir la moció deixant de fer servir el glifosat, però d’amagat i saltant-se el mandat del plenari el govern socialista va recuperar l’ús del glifosat, que a partir del 2022 està prohibit per normativa europea”, criticava la portaveu d’ERC, Helena Solà. La moció demana substituir l’ús d’herbicides com el glifosat per mètodes no contaminants, que no danyin a la salut ni el medi ambient, incloent mètodes mecànics i tèrmics que ja s’apliquen en la majoria dels països de la Unió Europea i amb major potencial de generació d’ocupació. “Quan nosaltres governàvem i vam deixar de fer servir el glifosat ens va ser molt difícil trobar una tècnica efectiva com a substitució del glifosat per acabar amb les males herbes, però vam posar per davant de tot la salut de les persones. Jo era el responsable de la regidoria en aquell moment i assumeixo les responsabilitats que pertoquen, demano que el govern ho faci també”, exposava Ivan González (Guanyem). “No estem en contra de buscar productes alternatius, el problema és que ara per ara aquests productes no són efectius per al manteniment dels escocells. Volem una ciutat neta i per aconseguir-ho utilitzem productes que són efectius i estan autoritzats”, defensava l’actual regidora d’Espai Públic, Eulàlia Mimó. “Està autoritzat fins al 2022, però llavors què faran? Comencin a aplicar noves tècniques ja. Hi ha una gran majoria del plenari que els hi diu que ho facin”, responia Solà, que recordava que ciutats com Barcelona, Tarragona, Badalona o Sant Cugat i la majoria de països europeus fa anys que no utilitzen el glifosat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?