En Comú Podem assegura que treballa intensament com a oposició constructiva

2293e4482ba4cc3c3a287dbbf30f9136

Davant d’aquesta greu crisi, és época de teixir consensos, defensa la coalició. “La política d’esgarrapar vots s’hauria d’arraconar”, destaca la portaveu d’En Comú Podem, Pilar Adell. En roda de prensa virtual, la formació defensava que durant tot aquest període han treballat intensament. “Hem tingut una actitud col·laborativa i propositiva des del principi amb el govern, però també els hi hem demanat respostes”, apuntaven Adell i la regidora Cecilia Collado.

En la “la línia de sumar esforços per posar el benestar dels nostres conciutadans i conciutadanes al centre de l’acció política del nostre consistori”, la coalició va presentar el 6 d’abril una bateria de 41 propostes -17 econòmiques i 24 socials- al govern municipal. “Algunes d’elles ja han estat posades en marxa pel govern municipal i d’altres s’estan treballant perquè són de difícil aplicació, entenem que els serveis municipals estan fent el que podem”, explicava Adell. Concretament de les 17 propostes fiscals ja s’han aplicat 10 i de les 24 propostes socials s’han posat en marxa 11.

Algunes de les propostes econòmiques de la coalició són taxa zero per a les altes d’activitats econòmiques o professionals, finestreta única municipal per atendre la ciutadania en temes sobrevinguts per la covid-19, assistència tècnica en la tramitació de la prestació d’atur i recollir totes les dades possibles sobre l’estat del petit comerç de la ciutat i situació sobre autònoms per tal de tenir informació actualitzada i poder prendre mesures ajustades a la realitat de la nostra població.

En l’apartat social destaquen propostes com exigir al Departament de Salut l’exigència del manteniment d’obertura i funcionament dels ABS de la Ciutat,  mediarperquè no es facin talls de subministrament entre les subministradores i les famílies/persones en precari (ocupacions sense títol), l’empadronament de famílies no regulades perquè puguin accedir a tots els serveis públics, vetllar per administrar tot el material necessari perquè els nens de les famílies que ho necessitin puguin acabar el curs escolar, recollida de dades reals de l’estat d’atenció de les persones grans de la ciutat que són usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), servei de suport a compres i proveïment menjar o medicaments als crònics, fer la demanda de test de detecció de la COVID-19 per a totes les persones de les residències de gent gran.  

En relació a la creació d’una taula de treball amb els agents econòmics i i d’una altra amb els agents socials, En Comú Podem defensa que són “dues taules diferents, però que no han d’estar d’esquenes”. Aquestes taules, apunta el regidor Isaac Martínez, haurien d’elaborar un pla de xoc social i econòmic on el qual s’aposti per la producció, distribució i consum de proximitat i que doni més oportunitats a les dones, entre d’altres. “Aquest pla de xoc necessita uns nous pressupostos que hem de treballar tots els grups municipals”, indica Martínez.  

Per què no van donar suport al document signat per la resta de grups de l’oposició?

Des de la coalició asseguren que no van poder donar suport a la bateria de propostes presentada dimarts per la resta de l’oposició perquè els hi van donar poc marge temps. “Ens van demanar si volíem donar suport i aportacions amb 15 minuts de temps per fer-ho perquè es volia enviar a la premsa”, explica Adell. “Vam demanar més temps per treballar-ho i vam enviar les nostres aportacions a les 20.09 h del mateix dimarts, però el comunicat ja s’havia publicat. Ens van oferir fer una segona publicació, però vam considerar que era poc seriós”, assegura Adell. “Per a nosaltres consensuar no és que t’enviïn un document ja pactat i et diguin que signis ràpid”, afegeix Martínez.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?