Els veïns de Santa Teresa s’oposen al projecte previst per a la zona

3859934a326e2c87d63665dfcdf6c509

Creuen que la quantitat de habitatges prevista generarà problemes de mobilitat

El Ple ordinari de setembre va aprovar l’ampliació del període d’informació i exposició pública de la de la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’entorn de l’estació de RENFE i els cinemes El Punt de Cerdanyola fins al 31 d’octubre. Els veïns de la zona, que es mostren contraris al projecte, ja han anunciat que presentaran al·legacions i que demà dijous intervindran al plenillo ciutadà.

“Massificació d’una zona aïllada i amb barreres hidrogràfiques i ferroviàries”

El projecte existent abans de l’aprovat inicialment el 26 de juliol sí que comptava amb el vist-i-plau dels veïns de la zona: “Es contemplaven 100 habitatges menys i les altures màximes eren de baixos més sis, en el projecte actual són 252 habitatges i s’arriba als baixos més nou”, apunta Diego Clemente, un dels veïns de la zona. El major número d’habitatges implicaria també més vehicles, un fet que suposaria la “massificació d’una zona aïllada i amb barreres hidrogràfiques i ferroviàries”.

Malgrat oposar-se a la proposta de modificació del PGM del govern municipal, els veïns defensen la “necessitat urgent” d’un projecte per a una zona oblidada durant anys. “Sobretot la nostra queixa és que s’ha presentat un projecte per a una zona sense parlar abans amb els veïns”, critica Clemente, que agraeix que l’Associació de Veïns de Les Fontetes els hagi cedit un espai al seu local per poder reunir-se.

Els veïns denuncien problemes de salut pública, falta de serveis -com la manca de contenidors insuficients pel nombre de comerços de la zona- i la conflictivitat veïnal per “l’alt número d’habitatges ocupats i per l’incivisme”, entre d’altres.

Lloguer
Per als veïns, algunes de les deficiències del projecte actual són l’augment massiu de la mobilitat viària i peatonal i l’augment d’una densitat urbanística que farà necessaris més serveis en l’àmbit sanitari, escolar i cultural. A més de demanar un accés més fluid entre les dues zones verdes que proposa el nou pla, també es reclama “suport per als veïns de la zona que tenen actualment contracte de lloguer de més de 50 anys i que per tant tenen uns drets adquirits”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?