Els UAB Open Labs fabriquen respiradors per als hospitals

a6f7e66a6031337001655d616ce68fc7

Des de Cerdanyola continua la solidaritat en la lluita contra el coronavirus. Els UAB Open Labs han començat a produir respiradors amb les tres impressores 3D que tenen a l’Escola d’Enginyeria, una cedida pel Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental d’aquesta facultat. El seu responsable, Alfons Miàs, compta que, amb la maquinària i el material que tenen disponibles, poden fabricar uns 50 respiradors cada setmana. El Servei de Planificació Quirúrgica i Impressió 3D (Laboratori 3D) de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, com a centre expert en aplicació mèdica d’impressió 3D, ha fet una validació d’utilitat clínica de les peces i ha posat a disposició de la comunitat 3D el catàleg amb els paràmetres tècnics de disseny, requeriments de material i paràmetres d’impressió.

Són peces d’un respirador de campanya que ha dissenyat el centre tecnològic Leitat, i que en aquests moments està esperant l’homologació per part de l’Agència Espanyola de Medicaments. S’ha simplificat el disseny i els seus components amb la finalitat de poder desenvolupar un dispositiu mèdic robust, d’utilitat i de menor complexitat, facilitant la producció i assemblatge. Una vegada produïdes les diferents peces als UAB Open Labs, es netegen i s’envien al Col·legi de Metges de Barcelona, que en fa una comprovació final abans de poder distribuir-les als centres sanitaris.

Aquesta iniciativa té el seu origen en la comunitat d’internet Coronavirus makers, en la qual participants d’arreu de l’estat s’intercanvien informació per aconseguir fabricar, de manera econòmica i ràpida, equipament i eines que puguin millorar l’assistència dels pacients infectats per la Covid-19.

A part de l’aportació dels UAB Open Labs, al Campus de la UAB s’han endegat d’altres iniciatives vinculades al moviment maker per fer front a la pandèmia. Per exemple, l’Ernesto Asensio i el Jordi Font, personal tècnic del Departament de Física i del Servei de Tractament d’Imatges respectivament, estan fabricant protectors facials. Si disposeu de maquinari o material que creieu que pot ser útil, podeu escriure a openlabs@uab.cat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?