Els Tres Tombs retornen als animals el protagonisme

6d1e5c49b492af74c789e86df6f68797

Els animals com aliats de l’home. “Lluny del concepte de fer patir l’animal” els Arriers de Cerdanyola organitzen de nou els Tres Tombs a la ciutat. La primera de les festes tradicionals de l’any al municipi tindrà lloc des d’avui divendres fins a diumenge. Precisament amb la reflexió dels “Tres Tombs com a pedagogia”, l’entitat presentava la revista de la festa, que s’ha repartit en diferents punts de Cerdanyola. “Des de la recuperació de la festa, la pedagogia al voltant de la tracció animal ha estat present”, remarcava Jordi Garsaball, membre dels Arriers de Cerdanyola, que destacava que “la festa és el resultat de la col·laboració de totes les entitats de cultura tradicional de la ciutat”.

UN PASSAT NO TAN LLUNYÀ

“En una casa de pagès el primer era el cavall, perquè era l’instrument per guanyar-se la vida”, explicava el president de l’entitat, Ermini Puig. El passat agrícola de Cerdanyola es reviurà aquest cap de setmana (més informació a l’agenda) amb un programa on l’acte central tornarà a ser la passada dels Tres Tombs (diumenge, 12 hores). Carros, carruatges i cavalls passaran pels carrers dels Artesans, Sant Ramon, Anselm Clavé, Mare de Déu del Pilar, plaça de Sant Ramon, Sant Casimir, Francolí, Sant Antoni, Felicià Xarau, Cordelles, Lluís Companys, Sant Iscle, avinguda de la Primavera, Sant Iscle, Lluís Companys, Sant Martí i Sant Ramon. A les 13.30 hores tindrà lloc la benedicció dels animals en passar per davant de la plaça de l’Abat Oliba i el pagament del cens del pollastre. Amb una subvenció de l’Ajuntament de 13.000 euros -més 4.150 que el consistori destina a perssonal i infraestructures- i l’aportació dels col·laboradors, l’entitat fa el que port, explicava Puig, que assegurava que “és un esforç important”. Per la seva banda, a regidora de Cultura, Elvi Vila, agraïla el treball dels arriers i les arrieres i desitjava que un futur l’Ajuntament els hi pugui donar “més suport”. Per a Vila, els Tres Tombs són “una festa grossa i multitudinària” i convidava tothom a gaudir-la i a interpretar-la com vulgui. En aquest sentit, avançava que la voluntat de l’equip de govern és seguir cedint el protagonisme a les entitats i per aquest motiu viurà la festa d’una manera diferent: “Aquest any les autoritats no pujaran al carro, aniran caminant al costat dels organitzadors”.

ELS PROTAGONISTES

Enguany Ramon Puig serà el banderer de la festa, acompanyat per les cordonistes Teresa Puig i Margarida Puig, de Can Pau Menut. Els banderers infantils seran les alumnes de l’escola Saltells Carla García, Sofía Ballesteros i Alba Téllez.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?