Els Tres Tombs retornaran novament els cavalls al carrer

1a956c46450e1847584fd382f605b0a6

Sense cotxes, només amb cavalls. Els carrers de Cerdanyola tornaran a viure aquest diumenge una passada dels Tres Tombs gràcies als Arriers de Sant Antoni Abat de Cerdanyola. Enguany se celebren els 21 anys de la recuperació d’una festa que ens transporta a la Cerdanyola que vivia de l’agricultura i la ramaderia.  

ELS BANDERERS SÓN ANTONI ROS CARRILLO, ANTONI ROS ESTAPÉ I CARLA ROS ESTAPÉ

Enguany la presentació de la revista va tornar a fer coincidir amb el pas de banderes al Museu d’Art de Cerdanyola. Així, els banderers del 2018 -Lluís Berenguer, Eulàlia Mimó i Martí Berenguer, passaven el relleu als nous abanderats: Antoni Ros Carrillo, Antoni Ros Estapé i Carla Ros Estapé. “Estic molt feliç i orgullós que els Arriers de Sant Antoni ens hagin confiat la bandera. Voldria fer un reconeixement a tots els que van recuperar la tradició de la festa fa 21 anys”, assegurava Antoni Ros Carrillo després que Lluís Berenger els traspassés la bandera i la “il·lusió i la felicitat d’aquell dia”. Els banderers infantils d’enguany són els alumnes de sisè de l’escola Serraperera (Leire Miguélez Montenegro, Eric Jiménez Iglesias i Josep Pérez Papasseit). El secretari dels Arriers de Sant Antoni, Jordi Garsaball, destacava que l’entitat ha volgut posar en valor la “relació d’aliança amb els animals” a la revista que ja es pot trobar en diferents punts de la ciutat.

EL PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DELS TRES TOMBS, ANDREU BERNADÀS, ES MOSTRAVA CONTUNDENT: “L’ÚNICA GENT QUE ES POT CONSIDERAR ANIMALISTA ÉS QUI TREBALLA PELS TRES TOMBS”

Després que en els últims anys es produeixin crítiques de col·lectius animalistes a les festes del Tres Tombs, tant Ros com Garsaball van defensar que les persones implicades a la festa cuiden i estimen els animals. “La gent es pensa el que no és”, defensava Ros. Una opinió compartida pel president dels Arriers de Sant Antoni Abat de Cerdanyola, Ermini Puig. “El cavall s’ha de portar amb amor, però també  s’ha d’ensenyar, el problema que tenim ara és que no hi ha gent que ensenyi al cavall”, lamentava.  Per la seva banda, el president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Andreu Bernadàs, es mostrava més contundent: “L’única gent que es pot considerar animalista és qui treballa pels Tres Tombs, no hi ha un altre col·lectiu que ens pugui donar lliçons, nosaltres cuidem els animals de l’1 de gener al 31 de desembre”. En aquest sentit, considera injust que “es valori tota la festa per accidents aïllats”. Ell va ser l’encarregat de destacar la importància del cavall en l’evolució de la societat. “Mantenim llegat històric com ningú es capaç de fer-ho en aquests moments amb 94 trobades a tot Catalunya”, apuntava Bernadàs, que afirmava que  el futur dels animals de peu rodó és “imparable” perquè s’està tornant a utilitzar el cavall en tasques del camp: “El cavall és la forma més ecològica de transport i de treball al camp”.  

LA PASSADA TORNA A COMPTAR AMB LA PARTICIPACIÓ DEL CARRO DEL ‘CERDANYOLA AL DIA’

La festa començarà avui divendres (15.30h) amb la rebuda de la bandera infantil a l’escola Serraperera. Després d’un any a la plaça de l’Abat Oliba, les activitats de dissabte retornen a la plaça de Sant Ramon. Allà, els protagonistes seran el taller de guarnir carros amb flors i verd a càrrec de Bambalina, la Mostra de Jocs i Esports Tradicionals Lluparrets contra Guineuetes i la cucanya de José Antonio Jiménez (associació Los Pedroches).

I diumenge, després de la missa i del ball de Sant Antoni, començarà l’amenització amb globus a càrrec del pallasso Perruquí a la plaça de l’Abat Oliba. L’acte central de la festa tornarà a ser la passada dels Tres Tombs (diumenge, 12 hores). Carros -entre ells el del Cerdanyola al dia, carruatges i cavalls passaran pels carrers dels Artesans, Sant Ramon, Anselm Clavé, Mare de Déu del Pilar, plaça de Sant Ramon, Sant Casimir, Francolí, Sant Antoni, Felicià Xarau, Cordelles, Lluís Companys, Sant Iscle, avinguda de la Primavera (on es podrà gaudir de l’espectacle de la comitiva en doble sentit), Sant Iscle, Lluís Companys, Sant Martí i Sant Ramon. A les 13.30 hores tindrà lloc la benedicció dels animals en passar per davant de la plaça de l’Abat Oliba i el pagament del cens del pollastre.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?