Els treballs de remodelació del carrer de Santa Marcel·lina comencen dilluns

20337d78da56454434455f8b6f3ce7ab

Els treballs d’arranjament del clavegueram i de reurbanització del carrer de Santa Marcel·lina, entre el Passeig de Cordelles i el carrer de Sant Daniel, començaran aquest dilluns. L’actuació a fer al carrer de Santa Marcel·lina tindrà una durada de 5 mesos i s’ha adjudicat  a Asfaltos Barcino per un pressupost total de 858.858 euros.

La xarxa de clavegueram necessita una immediata substitució integral en l’àmbit del carrer de Santa Marcel·lina, ja que està molt deteriorada. Segons el consistori, ha sofert un seguit de reparacions importants en els darrers anys per clots a l’asfalt a causa d’enfonsaments del col·lector existent. En referència a la reurbanització, l’Ajuntament ha considerat la necessitat de canviar la secció del carrer santa Marcel·lina. Aquest forma part de la xarxa bàsica de 2n nivell pel que fa al pas de vehicles. A més, es tracta d’un carrer de marcat caràcter comercial, amb més de 20 botigues, però amb unes voreres estretes. En alguns casos no s’arriba a la vorera mínima per normativa actual d’1’ 80m.

Pacificació del vial i prioritat per als vianants, però eliminació de la franja longitudinal d’aparcament

El projecte proposa la modificació de la secció del carrer. El carrer, de 10 metres d’amplada aproximadament, comptarà amb un carril centrat de 3’50 metres i dues voreres a cada costat d’uns 3,25 metres d’ample. Aquest fet comportarà l’eliminació de la franja longitudinal d’aparcament que actualment dóna la possibilitat d’aparcar a una trentena de vehicles dintre de l’àmbit d’actuació. A la zona central, comunicada amb l’espai de la plaça de la Torre Vermella, es planteja un espai amb prioritat per a vianants amb la calçada al mateix nivell de les voreres. Els acabats seran de peces prefabricades per les voreres, asfalt per la calçada i llambordins per alguns trams de calçada. Un cop enllestits els treballs, es pacificarà el trànsit el carrer i es prioritzaran les persones vianants. Paral·lelament es renovarà el mobiliari urbà i es canviarà l’enllumenat públic.

Afectacions al trànsit i a la circulació d’autobusos

Les obres es duran a terme per trams, començaran per l’extrem del passeig de Cordelles i aniran avançant fins al carrer de Sant Daniel. Els talls de circulació aniran actualitzant-se i senyalitzant-se. A més, hi haurà moments puntuals que els pàrquings privats amb accés pel carrer de Santa Marcel·lina tindran l’accés restringit. Aquestes accions seran degudament comunicades per l’empresa a les persones afectades.
Els treballs també comportaran el desviament de les línies d’autobusos amb itinerari per aquest vial i l’anul·lació de les parades de Sant Casimir / Banús i Santa Marcel·lina / Pintor Togores. Les línies e3, B4, SU2 i N62 es desviaran per Francolí, Santa Anna, avinguda de Catalunya i Francesc Layret recuperant el recorregut habitual a partir del carrer de Lluís Companys.

La línia B2 anul·la el seu recorregut habitual pel carrer de Francolí i tindrà parades al carrer de La Clota amb passeig de Cordelles (provisional) i carrer de Santa Anna amb Camèlies (parada SU3). A partir del carrer de Lluís Companys també recupera el recorregut habitual. Des del consistori es recomana als usuaris que tinguin en compte l’increment de temps que poden comportar aquestes alteracions sobre els horaris habituals de pas. L’aparcament del carrer del Torrent (zona blava) quedarà anul·lat per possibilitar el doble sentit de circulació. Els contenidors existents aniran al tram de zona blava del carrer Bonasort.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?