Els treballadors del servei de neteja viària aconsegueixen increments salarials

vagaprezero

Just abans de l’inici de la festa del Roser de Maig, la plantilla de Prezero Cerdanyola -empresa encarregada del servi públic de neteja- aconseguia un acord amb l’empresa que desbloqueja la negociació del conveni, tot garantint increments salarials i el manteniment de condicions socials. El preacord ha estat ratificat per l’assemblea de treballadores a les 23,45h de la nit de dijous per 91 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions i va ser signat de matinada a la seu de l’Ajuntament amb representants de l’empresa del Comitè de Vaga dels treballadors la participació i compromisos del titular del servei municipal que han fet possible l’acord.

Els principals elements de l’acord impliquen una pujada salarial de l’1,5% al 2021, un augment del 4,5% pel 2022, increment de l’IPC pel 2023 amb referència IPC definitiu 2022 i augment IPC al 2024 amb referència IPC definitiu 2023. A més es mantindrà al conveni els complements i la regulació actualment vigent respecte a la Incapacitat Temporal (IT) com defensava la representació unitària sindical davant la proposta de l’empresa de fer-ho desaparèixer o fer-ho servir com a condicionant per qualsevol increment salarial. Empresa i treballadors també s’han compromès a estudiar fórmules per fer possible la disminució al centre de treball de les incapacitats temporals aprofundint en mecanismes de la protecció de la salut laboral a la feina.

Des del Comitè de Vaga es feliciten per “haver aconseguit fer entrar en raó a l’empresa d’una banda i per la lluita unitària dels treballadors i treballadores que ha fet possible aquesta clara victòria en un context i unes condicions molt adverses”. Amb els compromisos de l’Ajuntament d’adaptació del contracte amb l’empresa concessionària i amb les aportacions i cessions de la pròpia empresa, apunten, “hem pogut arribar a un bon acord que satisfà en un grau important els que eren les nostres justes aspiracions”

Els treballadors també ha volgut agrair el suport mostrat pels representants dels grups municipals ahir durant el Ple, després que es facilités la possibilitat de que la plantilla que realitza el servei públic municipal, a través d’un portaveu, pogués intervenir i raonar els motius de la vaga i la necessitat de trobar una solució justa per tancar el conflicte i tornar a la normalitat. Els treballadors també volen posar en valor la mediació del govern municipal i la seva capacitat, in extremis, d’ajudar a convertir les paraules i voluntats en fets. “Ara esperem i confiem, també, que l’Ajuntament posi en marxa els mecanismes tècnics i econòmics per poder materialitzar els seus compromisos per tal que l’empresa concessionària pugui, d’una banda assegurar els increments salarialsas acordats i d’altra millorar les condicions materials en la prestació del servei de recollida de residus i neteja de la via pública els propers anys”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?