Els treballadors de la residència Joan XXIII de Cerdanyola inicien una vaga indefinida

WhatsApp Image 2023-05-19 at 08.53.34

Els treballadors de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Joan XXIII de Cerdanyola s’han declarat en vaga indefinida per “dignificar la professió i la vida de les persones de la residència”, ha assegurat el portaveu dels treballadors i membre de la CGT, Agustín Yáñez. Els professionals reclamen una pujada salarial del 20% per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu de gairebé el 25% dels darrers 15 anys. També acusen a l’empresa que els gestiona, Onada, de lucrar-se fent treballar la plantilla amb serveis mínims i demanen una vaga indefinida del sector fins que la Generalitat es faci càrrec de les seves demandes.

“La major part de la plantilla està sota el llindar de la pobresa i aquesta realitat és intolerable. Per oferir un bon servei als nostres residents és imprescindible que les treballadores puguin viure amb dignitat”, remarquen els treballadors. Les cures no poden ser un negoci, asseguren: “El dret col·lectiu a ser ateses dignament no pot estar mai trepitjat pel dret de les empreses a lucrar-se a costa del nostre esforç”. El col·lectiu demana al departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya que formi part de les negociacions amb L’Onada serveis “per portar a terme una sortida que garanteixi la nostra dignitat professional” i conviden també a totes les treballadores del sector a donar suport a la seva vaga indefinida.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?