Els treballadors de Guiera tornen a fer vaga per la millora de les seves condicions de treball

guieratreballadors

Els treballadors i treballadores de Llop Gestió-Sintagma Grup, empresa que gestiona l’equipament municipal del PEM Guiera des del setembre de l’any passat, han tornar fer vaga ahir i avui en protesta per les seves condicions de treball. La inoperància de l’empresa, en matèria de calendaris anuals, la forma de pagament (fa incomprensible entendre les nòmines), l’aplicació absurda d’ERTOS  (incomprensibles) i altres temes han provocat que la plantilla no aguanti més aquesta situació.

Els delegats de CCOO destaquen que ja van desconvocar una vaga la setmana passada amb la clara voluntat de seguir negociant, però “l’empresa no ha variat cap de les seves postures i actua de mala fe cap a la plantilla”. Davant la manca de voluntat negociadora, la plantilla -formada per una trentena de persones- ha decidit mobilitzar-se i dur a terme una vaga vaga que ha afectat amb manca de personal l’activitat a Guiera com les classes dirigides i el campus. “Han forçat uns serveis mínims de seguretat que no s’haurien d’haver posat. Tenim sentències que diuen que no ha d’haver-hi serveis mínims”, expliquen els delegats sindicals Mario Garcia, Jordi López i Daniel Galaso.

“Al desembre tot es va començar a tòrcer a nivell de calendaris i de propostes de canvis que al nostre entendre no poden fer i vam començar a detectar que els pagaments d’hores complementàries i extres no s’estaven fent bé, també unes actituds de l’empresa que vulneraven de forma constant i reiterada l’Estatut dels Treballadors i el conveni col·lectiu que ens pertoca”, explica Garcia. “Els representants dels treballadors vam fer saber a l’empresa que la plantilla no estava d’acord amb els canvis i que s’havia de fer una negociació prèvia. Després d’haver mantingut una reunió al gener i al març, l’empresa va tirar pel dret endavant malgrat la nostra negativa. “Nosaltres els hi hem donat cert marge, perquè entenem que l’empresa va entrar al setembre de l’any passat en plena pandèmia i en un centre amb un històric. Els vam ajudar i els delegats els vam fer els calendaris anuals de la plantilla. En 10 mesos la manca d’interès de l’empresa és una vergonya, no han volgut seure a negociar res”, destaquen. Els representants dels treballadors destaquen que el regidor d’Esports, Óscar Pons, “ha intentat intervenir, però no ha estat suficient”. La plantilla considera que l’Ajuntament “hauria de fer-se càrrec i evitar la precarització dels llocs de treball del centre”.

Futura licitació

Des de CCOO es mostren esperançats que que una futura licitació serveixi per a l’estabilitat del centre i una millor gestió. “Si no hi ha una licitació amb unes normes molt clares els treballadors no parem de veure com cada vegada els nostres drets van minvant”, lamenten els treballadors. La plantilla recorda que ha patit molt durant els darrers anys i anuncien que si l’empresa no es presta a negociar, la mobilització seguirà.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?