Els temes econòmics protagonitzen un dels plens més curts del mandat

WhatsApp Image 2023-01-27 at 10.48.02

Amb només 10 punts i sense cap moció, el primer ple municipal del 2023 ha estat un dels més curts del mandat.

Cerdanyola 2000

El plenari va fer un pas més –amb l’abstenció d’ERC i Guanyem- per aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a Cerdanyola 2000 per adequar les qualificacions a les funcionalitats del sòl. L’objectiu de la modificació és adequar les qualificacions del planejament vigent a la realitat existent a l’illa delimitada pels carrers de Diagonal, de Sevilla i de les avingudes d’Espanya i de Roma, per ressituar dins l’àmbit la superfície d’aquells espais sota els quals es va construir un aparcament i obtenir-los definitivament com a sistemes públics per cessió gratuïta. Amb la modificació de la qualificació urbanística d’aquestes places interiors el subsòl queda com aparcament i la superfície com a zona verda. La regidora d’Espai Públic, Eulàlia Mimó, explicava que després d’van enviar la modificació inicial a la Generalitat, aquesta ha requerit un text refós amb noves indicacions.

AMPAS

El consistori també va donar llum verda per unanimitat a una modificació del pressupost per destinar 21.507,96 euros a altres usos. Aquesta modificació es destinarà a formalitzar els convenis amb les AMPAS dels instituts, amb l’AFA de la Sínia i amb la Fundació Auònoma Solidària (UAB).

Bases d’execució del pressupost de 2022

D’altra banda, el ple va aprovar inicialment –amb els vots en contra d’ERC, En Comú Podem i Guanyem i l’abstenció de Junts- les bases d’execució del pressupost de 2022. El 3 de març de 2021 la Junta de Govern Local va aprovar el Pla de Contractació 2021-2023 per regularitzar la contractació administrativa, entre d’ altres objectius. “Al llarg del 2022, s’han aplicat diferents mesures  amb la voluntat de garantir l’inici de la tramitació dels expedients de contractació amb el temps suficient per evitar l’execució de despeses sense cobertura contractual com a conseqüència de l’expiració del terme de contractes previs. Però tot i això i  atesa la complexitat, el volum i la durada dels procediments de contractació, a 31 de desembre de 2022 no s’ha completat aquesta regularització al 100%”, explicava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez. Per aquest motiu, el govern proposava establir uns nous límits temporals per regularitzar aquesta situació atenent al pla de contractació vigent. Tots els expedients de contractació pendents de regularitzar han d’estar iniciats com a màxim el 30 de juny de 2023 i aquells pendents de regularitzar han d’estar adjudicats com a màxim el 31 de desembre del 2023. “La nostra abstenció durant mesos era perquè hi havia el compromís del govern d’acabar amb els REO i ara se’ns demana ampliar el termini. Modificar les bases canvia les regles del joc”, assegurava Cecilia Collado (ECP). “Vam votar en contra del pressupost del 2022 perquè consideràvem que era regressiu i ara no tenim cap al·licient per no votar en contra”, exposava Ivan González (Guanyem).  “Sempre ha demostrat la voluntat de reduir els REO i les dades demostren que han baixat. Però si no es compleixen aquests terminis que proposen, què passarà?”, preguntava Íñigo Enterria (ERC). “Hem baixat de 8’2 milions en REO a 1 milió i això és molt important tot i que la voluntat del govern era arribar a zero”, remarcava Sánchez.

Finalment, el govern va retirar el punt on plantejava no admetre el recurs interposat per ERC contra la celebració del Ple Extraordinari del 30 de desembre. “Hem arribat a un acord amb ERC, ells han retirat el recurs i nosaltres hem acceptat incloure en els treballs de la futura actuació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que els plens extraordinaris hauran de tenir les comissions informatives corresponents”, anunciava l’alcalde Carlos Cordón. “Espero que serveixi a tots com a antecedent que les qüestions si les parlem podem arribar a acords”, afegia Iñigo Enterria (ERC).

En l’últim ple del 2022 Pilar Adell va renunciar a la seva acte de regidora d’En Comú Podem i Paula Collado la substituirà a partir del proper ple.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?