
La donació més gran que fins ara ha rebut el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) es traduirà inicialment en l’exposició ‘Beaumont. Història d’una caixa’, que es podrà visitar del 14 d’octubre al 20 de gener. La mostra posa en valor la figura de l’artista cerdanyolenc Angel Beaumont i del seu estudi, l’Estudi Beaumont, que van ser tot un referent per la difusió de l’animació japonesa en particular.

Una cinquantena de caixes materialitzen el llegat realitzat per la seva filla i artista, Marutxi Beaumont, al MAC. “Hem estat gairebé un any per ordenar i posar tot el material de l’estudi en caixes. Un procés que m’ha ajudat a rememorar moltes coses de les que vaig viure a l’estudi”, recordava Beaumont, que es mostrava convençuda que el material estarà ben conservat i la gent el podrà gaudir. “Sempre he considerat que l’art ha de ser per a tothom. És una donació al MAC, però també al poble que va acollir un estudi on van arribar a treballar 30 persones”, apuntava. “És una donació que sobrepassa Cerdanyola, són fragments de la nostra infantesa que ens connecten amb el millor de l’animació japonesa”, remarcava el director del MAC, Txema Romero, que anunciava que aquesta exposició serà la “primera de les moltes que han de venir” amb el material donat per la filla de l’artista. En aquest sentit, el comissari de l’exposició, Quim Módenes, explicava que “el còmic connecta l’art amb la cultura de masses” i que la donació consolida el fons d’art contemporani del MAC. Finalment, l’alcalde Carlos Cordón assegurava que “tenir tot aquest patrimoni al MAC és la millor forma de conservar-lo i de posar-lo a l’abast de tothom”.
Qui era?
Àngel Beaumont (Calahorra 1922- Cerdanyola 1994) es va instal·lar a Cerdanyola a finals dels anys 60. Al carrer de Sant Francesc instal·laria el seu estudi, des del qual va crear personatges que entrarien a formar part de l’imaginari col·lectiu de tota una generació com El Capitán Trueno, Mazinger Z, Heidi, Marco, Osito Misha o Érase una vez… el hombre. A l’estudi, que va estar obert fins al 1994, també hi va treballar la seva filla Marutxi Beaumont.
L’il·lustrador de Cerdanyola, Àngel Beaumont (Calahorra 1922 – Cerdanyola 1994), va ser un dels convidats al concurs restringit per a escollir el disseny de la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. La proposta de l’il·lustrador local no va ser l’escollida, però la seva presència en el concurs va ser un reconeixement evident a la seva trajectòria d’incansable producció i alhora poc reconeguda.