Els reconeixements empresarials de la Cerdanyola de les potencialitats

a795e43ad198ca75c00e329a1c7d431a

Les potencialitats de Cerdanyola es van fan fer més visibles que mai a la 8a Nit de Cerdanyola Empresarial, que va aplegar més de 200 persones a l’Hotel Campus de la UAB. “Talent, innovació digital i tecnològica i internacionalització són els tres ingredients per liderar l’economia del segle XXI i A Cerdanyola els teniu tots tres. I, a més, teniu un teixit empresarial organitzat. Teniu molts dels ingredients que són necessaris per triomfar com a ciutat”, remarcava el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, durant una vetllada que incorporava com a novetats els guardons d’start up i millor directiu/a.   

El president de l’entitat, Jaume Maranges,  destacava que si “treballem per projectes les nostres empreses prendran agilitat com a avantatge competitiva en la millora dels processos”. Aquest fets, apuntava Maranges, “ens ajudaran a fer front als canvis i als nous temps que venen, com la transformació digital”.

D’altra banda, l’alcalde Carlos Cordón destacava que des del govern municipal són conscients del rellevant paper que ha d’exercir l’Ajuntament “davant la necessitat de recuperar el temps perdut i consolidar la ciutat com un node productor de sinergies i factor d’intercanvis, aprofitant totes les potencialitats que ens ofereix la nostra ciutat”. El batlle remarcava la necessitat de “reforçar les relacions entre universitat, administració, societat i empresa, entenent que la interacció efectiva dels quatre agents, són indispensables per continuar avançant en la senda de l’economia del coneixement”.

RECERCA/INNOVACIÓ: MILLOR BATTERY
El reconeixement en l’apartat de recerca i innovació va ser per a Millor Battery. Quan l’empresa encara era només un projecte naixent, el cerdanyolenc Baltasar López va guanyar la Beca Rotary Cerandyola a l’emprenedoria i des d’aleshores el projecte no ha deixat de créixer i d’obtenir importants premis i fites industrials, convertint-se en un referent a nivell internacional pel que fa a bateries intel·ligents i d’altes prestacions.

START UP: ABILITY PHARMA
El guardó a l’start up va ser per a Ability Pharma, companyia biofarmacèutica compromesa en augmentar la supervivència de pacients amb càncer avançat mitjançant el desenvolupament de medicaments altament innovadors que causen l’eliminació de les cèl·lules tumorals a través d’autofàgia (autodigestió). L’empresa va ser fundada el 2009 i es va ubicar a l’edifici Eureka del campus de la UAB. El 2016 es va traslladar al Parc Tecnològic del Vallès també a Cerdanyola.

PROJECCIÓ DE LA CIUTAT: HUB B30
La plataforma d’innovació Hub B-30, que posa en contacte els municipis de la B-30, va rebre el reconeixement a la Projecció de ciutat. Ofereix contactes, experts, recursos i serveis a les organitzacions privades i públiques per ajudar-les a detectar i a solucionar reptes de manera eficaç, innovadora i competitiva. “Cerdanyola, empresaris. Compteu amb nosaltres per avançar en el camí de la prosperitat”, destacava la rectora de la UAB, Margarida Arboix, en el moment de recollir el guardó.

INTERNACIONALITZACIÓ: ERCROS
Ercros Cerdanyola esta dedicada a la fabricació de compostos per emmotllar des del any 1945. Des de la fàbrica de Cerdanyola surten cada any unes 25.000 tones, dels quals el 85 % s’exporta a mes de 60 països de tot el món. Una dada que la converteix en una de les primeres productores a nivell mundial.

DIRECTIVA: ROSA SUGRAÑES
La mereixedora del reconeixement a millor directiva va ser Rosa Sugrañes, consellera del grup d’empreses Rosa Gres. Des de l’any 1980 viu a Miami  i ha estat consellera añ Sabadell United Bank, a Indra Sistemas i al Banc de la Reserva Federal, entre d’altres.

TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: GRUP SABATER NURI
El Grup Sabater Nuri -fundat a Cerdanyola l’any 1939 amb la distribució de carbó, llenya i butà a domicili- va rebre el reconeixement a una trajectòria empresarial amb 80 anys d’història i tres generacions.

COMERÇ: L’ARANYA
En l’apartat de Comerç, l’establiment distingit va ser la llibreria L’Aranya. L’establiment va obrir les seves portes fa quinze anys  com a llibreria general amb un gran espai per a la  literatura infantil i juvenil i els àlbums il·lustrats. La dinamització de tota una teranyina d’activitats amb els diferents agents socio-culturals, de la ciutat i del país l’han dut a rebre el reconeixement de ‘Llibreria de referència de Catalunya’.

RESTAURACIÓ: ODDVAR
En l’àmbit de la restauració el guardó va ser per al restaurant ODDVAR. Un local, dirigit per Iván García, amb 20 anys d’experiència que treballa amb menjar de proximitat, un equip jove i passió, que impregna la seva passió per donar sempre un millor servei.

LLIURAMENT DE LA BECA ROTARY A AWEC
El projecte mereixedor de la Beca Impulsa a l’emprenedoria Jove del Rotary Cerdanyola va ser per a Animal Welfare Education Center (AWEC). Es tracta d’una startup que fa transferència de coneixement sobre el benestar animal de granja, zoo i companyia a la indústria biotecnològica, ajudant a resoldre problemes relacionats amb el benestar animal i  proporcionant solucions per augmentar la rendibilitat de les empreses. La iniciativa va ser guardonat amb 2.000 euros i un seguit de serveis empresarials.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?