Els reconeixements de la 9a Nit de Cerdanyola Empresarial conviden a seguir treballant fort i plegats

nit

Més de 200 persones omplien els jardins de la Fundació Creactiva Catalònia en la novena edició de la Nit de Cerdanyola Empresarial. L’entitat ha lliurat reconeixements a Fuelium (internacionalització), Onalabs (innovació), Fundació Catalònia (foment de l’ocupació), Nano1Health (start up), Baltasar (projecció de la ciutat), Tuyols Serveis Funeraris (trajectòria), Floristeria Casamitjana (comerç) i Bar Grau (restauració).

El president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges, apuntava que la vetllada era possible gràcies a l’esperit de col·laboració de tothom després de les dificultats superades en aquests darrers dos anys. “Els indicadors avancen que hi haurà recessió econòmica a partir del setembre, però segur que treballant fort, com sempre, ens en tornarem a sortir”, anunciava. La tinent d’alcalde, Pepi Rivera, felicitava Cerdanyola Empresarial per consolidar la nit com a punt de trobada que posa en valor la cooperació del teixit socioeconòmic de Cerdanyola i la necessitat de treballar plegats: “El vostre compromís amb Cerdanyola per cercar noves solucions i generar complicitats és essencial si volem dinamitzar l’economia local”. Rivera apuntava que si volem consolidar empreses, garantir estabilitat, reactivar l’economia i generar ocupació “cal que avantposem l’economia productiva per sobre de l’especulativa, que invertim en recerca i innovació i enfortir lligams en la col·laboració públic-privada com a recepta per generar riquesa i fer front a la crisi”. En aquest sentit, Rivera destaca que el repte més important que tenim com a societat és “garantir la igualtat d’oportunitats”. Per la seva banda, la directora de Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Lidia Frias, apuntava que els guardonats són “excel·lents exemples” de les empreses que arreu del país formen part del teixit empresarial català: diversificat, resilient, innovador i competitiu. El Vallès Occidental, explicava, se situa en un “bon lloc de sortida per afrontar el moment clau que viu l’empresa catalana i per entomar tots els reptes de futur com la digitalització i indústria 4.0 i la sostenibilitat”.

Qui són els guardonats?

Fuelium és una startup tecnològica situada al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va fundar a finals del 2015 amb l’objectiu de proporcionar una alternativa més ecològica i sostenible a las bateries primàries actuals. La seva tecnologia de bateries laminades en format paper, s’utilitza principalment en aplicacions d’un sol us que tinguin requeriments energètics, com ara proves de diagnòstic in-vitro, sistemes portàtils o remots de IoT, tant per aplicacions mèdiques, esportives o cosmètiques.  Des de Cerdanyola, surten cada any unes 25.000 Tones, dels quals el 85 % s’exporta a més de 60 països de tot el mon. Això fa que la Fabrica de Cerdanyola sigui una de les primeres productores a nivell mundial. La plantilla de la fàbrica es de 100 persones i la facturació, d’uns 24 milions d’euros anuals.

Onalabs Inno-Hub, desenvolupa una nova generació de dispositius mèdics per monitoritzar la salut de manera no invasiva, remota, en continu, i intel·ligent, gràcies a una tecnologia patentada que permet convertir la suor en un biofluid intel·ligent i la pell en una plataforma de dades. Els nous dispositius permeten monitoritzar a temps real tant paràmetres físics com bioquímics, que només es poden mesurar amb extraccions sanguínies.  Això facilita el seguiment de malalts i persones cròniques de manera remota en qualsevol moment i lloc, i ajuda a obtenir moltes més dades rigoroses per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament. I fent que la hospitalització domiciliària pugui ser una realitat”.

Catalonia Fundacio Creactiva és una entitat sense afany de lucre que presta serveis en favor de persones en situació de vulnerabilitat. Amb un equip de més de 800 professionals dedicats a millorar la qualitat de vida de les més de 1.000 persones ateses. L’àrea d’Inserció Laboral i Formació de Catalonia ofereix informació, assessorament, orientació i intermediació laboral i formació a mida tant per a empreses com treballadors.  En aquest aspecte Catalonia porta 6 anys consecutius donant ocupabilitat a més de 250 persones, tot donant cobertura a les necessitats de les empreses de l’entorn.

Nano1Health parteix de la base que la salut humana està entrellaçada amb la salut animal i el medi ambient a tot el món.  Nano1Health (N1H) uneix l’experiència de veterinaris, genetistes i bioinformàtics amb l’experiència de proveïdors de serveis de renom, per generar les aplicacions més rellevants de tecnologia de seqüenciació disruptiva i anàlisi de dades d’última generació, i per desenvolupar i transferir solucions fàcils d’usar per a anàlisis genòmiques descentralitzades.

Baltasar és l’empresa fundada per l’enginyer d’automoció Baltasar López, que ha sorprès tothom presentant un supercotxe elèctric per a la pista i la carretera legal, específicament enfocat a l’experiència de conducció i el plaer: el Baltasar REVOLT. Sent el primer d’aquest tipus, té unes especificacions úniques que superen qualsevol supercotxe amb motor de combustió. El projecte s’ha desenvolupat en secret perquè l’empresa no volia presentar només un projecte sinó una realitat llesta per al mercat. Tota la tecnologia del Baltasar Revolt està 100% desenvolupada a casa, inclòs el sofisticat paquet de bateries, que ha estat dissenyat en amb el fabricant de bateries d’alt rendiment MILLOR BATTERY, amb seu a Cerdanyola.

Truyols Serveis Funeraris ofereix serveis personalitzats per acompanyar les famílies que han perdut un ésser estimat. Amb gairebé 40 professionals, 7 tanatoris (el 8è en construcció) i 5 cementiris, disposa d’unes instal·lacions d’última generació que unides al seu tracte proper, professional i d’alta qualitat l’han situat com a referent al Vallès Occidental.  Des de setembre del 2021, ha ampliat els seus serveis amb el nou tanatori de Cerdanyola. Compromesos amb la gent i el territori, Truyols realitza diverses accions de Responsabilitat Social Corporativa. El seu darrer projecte és la sèrie audiovisual “Capsules de vida”, que es pot visualitzar a les seves xarxes socials. A través d’entrevistes a personatges coneguts i rellevants, Truyols vol contribuir a la naturalització de la mort com a part de la vida.

La Floristeria Casamitjana va néixer fa 50 anys, fruit de l´esforç d´una família per adaptar-se a les transformacions que la industrialització va fer fer a la pagesia de Cerdanyola. Lluís Casamitjana, fill de Can Roqueta, jardiner de l´Institut Botànic de Barcelona i Maria Rosa Berenguer, filla de Can Feliu, amb els seus 4 fills van iniciar l´aventura del comerç de flors i plantes.  Als anys 80, la filla petita, Maria Casamitjana, forma part de la primera generació d´estudiants de l´Escola d´Art Floral de Catalunya, de la qual n’esdevindrà professora.  Tant des de la docència com des del seu equip directiu, dedica 35 anys a formar centenars de joves floristes. Formada també com a mestra d’Ikebana, viatja arreu del món assistint a cursos, demostracions i certàmens internacionals. fa créixer la Floristeria i la converteix en un espai de creació molt arrelat a la ciutat, acompanyant el calendari festiu, el pas de les estacions, el suport a les entitats locals i a la cultura de la ciutat i del país, amb el qual sempre ha volgut estar compromesa.

BAR GRAU. 75 anys de compromís i activisme per Cerdanyola des de la cura d’una bona oferta gastronòmica.  A primera vista podríem dir que el Bar Grau es un local mes de Cerdanyola, un bar on si pot beure i menjar amb una bona oferta de plat i tapes, al bell mig de la ciutat i amb un espai gran i confortable, però si aprofundim una mica en la seva historia ens  troben amb un local obert des de l’any 1947,regentat sempre per la família Grau on a dia d’avui ja va per la quarta generació, ha estat molt mes que un Bar per menjar i beure. Al llarg de la seva existència ha estat seu de un munt d’entitats, partits i grups culturals i esportius de Cerdanyola. El seu esperit acollidor, de compromís amb el poble i el país, així com els diferents espais dels que sempre ha disposat l’ha convertit en un referent, l’activitat social que ha acollit entre les seves parets forma part en certa manera de un intangible valor patrimonial de la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?