Els Premis literaris de Cerdanyola tenen nous guanyadors

GuanyadorsPremisLiteraris2022
Els tres guanyadors dels premis, amb els responsables de les dues institucions organitzadores. Autoria: UAB

La UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han lliurat els Premis Literaris 2022 en un acte que ha comptat amb els guanyadors d’aquesta edició de les obres de novel·la, poesia i narrativa breu, amb una participació que ha doblat la participació de l’any passat. A l’edició 2022 s’han presentat un total de 159 obres -el doble que l’edició del 2021- de les quals 17 al premi de narrativa breu, 53 al de novel·la i 89 al de poesia. La participació ha remuntat a dades prepandèmiques del 2019.

Francesc Puigpelat, Pep Cortès i Anna Pallejà guanyen els premis de novel·la, poesia i narrativa breu, respectivament. El Teatre de la UAB va collir l’acte que culmina els premis literaris de la ciutat, organitzats conjuntament per l’Ajuntament i la UAB.

Els premiats

Francesc Puigpelat, escriptor i periodista amb una llarga trajectòria literària, ha estat el guanyador del XXVIII Premi de Novel·la ‘Valldaura-Memorial Pere Calders’ amb l’obra L’estiu que vam jugar a ser Hercule Poirot. Puigpelat es va mostrar molt content i satisfet d’haver guanyat entre tantes persones participants i va explicar que la seva obra se situa a la seva població natal Balaguer i narra com uns nens aconsegueixen resoldre un assassinat basant-se en l’obra d’Agatha Christie Hercule Poirot

El XXVII Premi de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’, ha estat per Pep Cortès amb l’obra Pedra, paraula i ànima. L’escriptor terrassenc va voler destacar la importància que segueixen escrivint-se llibres de poesia i va mostrar-se orgullós de guanyar un premi que porta el nom de Martí i Pol, poeta inspirador per a la seva generació.

El XIII Premi de Narrativa Breu per a Joves Caterina Albert l’ha guanyat Anna Pallejà amb l’obra Tres missatges per oblidar-se va guanyar. La jove escriptora de 16 anys parla en la seva obra de les relacions tòxiques, un tema candent i d’actualitat del que l’autora va dir que és molt important parla públicament.

En el seu parlament, l’alcalde va subratllar que es vol “seguir potenciant la cultura com a bé essencial de la nostra societat” i que “la cultura és un aspecte important perquè la nostra societat pugui seguir avançant”. Per la seva part, el rector Lafuente va explicar que la UAB és una universitat compromesa amb la cultura: “Pensem que el contacte amb la cultura i creativitat és necessari perquè la universitat formi ciutadans cultes i competents. Volem que el campus sigui un espai on ciència i art dialoguin i s’enriqueixin mútuament”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?