Els Premis Literaris continuen vius

10dc0c0d83cf5ec5b13a99f94232defb

El cerdanyolenc Gabriel Martínez guanya el Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders amb l’obra ‘El foraster del congost’

“No hi ha una cosa més important que les paraules”, assegurava el vicerector de Relacions Institucionals de la UAB, Carlos Sánchez, en l’acte de lliurament dels Premis literaris del 2017, que precisament posen en valor aquesta reflexió. Els guardons, que organitzen cada any conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola, han rebut enguany 93 obres i es mantenen vius en la seva 23a edició.

El guanyador del XXIII Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders ha estat el cerdayolenc Gabriel Martínez, amb l’obra ‘El foraster del congost’. “És una obra que pot arribar a plantejar si l’amor és etern”, assegurava el cerdanyolenc mentre recordava “el dret dels despareguts per tornar a casa”. El XXII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol el guanyava el sabadellenc Joan Calsina amb ‘Entre tu i jo, nosaltres’, una obra que respon a “vivències personals” i que en breu es convertirà en el primer llibre de poesia de l’autor. Finalment, el VIII Premi de Narrativa breu per a joves autors/es Caterina Albert se l’emportava el santcugatenc Martí Romaní amb ‘L’hora de la mort’, un relat que “intenta parlar d’un personatge que de cop és immortal”. De les 93 obres que optaven al concurs, s’han presentat 17 novel·les al premi Valldaura-Memorial Pere Calders, 42 llibres de poemes al premi Miquel Martí i Pol i 34 obres de narrativa breu al premi Caterina Albert.

La cerimònia es convertia en un homenatge al poeta i dramaturg Miguel Hernández amenitzat amb un recital poètic musicat a càrrec del quartet Pasquines, grup guanyador de la darrera edició de l’Autònoma Actua de la UAB. La regidora de Cultura, Elvi Vila, anunciava la voluntat del consistori de continuar donant suport a la cultura amb una nova convocatòria dels premis i l’alcalde Carles Escolà destacava que els guardons són un exemple de “bona entesa” entre l’Ajuntament i la UAB. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?