Els pastissers preveuen vendre més d’1,8 milions de coques artesanes

fdfe6557-40c4-6ca2-46ab-2210824a950d

El Gremi de Pastisseria de Barcelona encara amb molt optimisme la campanya de Sant Joan d’aquest any i espera superar les vendes de 2019: més d’1’8 milions de coques artesanes a tot Catalunya. La coincidència de Sant Joan en divendres, que facilita un pont llarg, i la normalitat recuperada després de la pandèmia fan preveure una molt bona campanya. Segons el president del Gremi, Antoni Bellart, de la pastisseria Triomf de Barcelona, “hi ha moltes ganes de celebrar i això sumat a un pont llarg, molt bon temps i l’arribada de turistes fa preveure un Sant Joan de rècord.”

Sobre si l’escalada inflacionista afectarà els preus, Bellart assegura que “la majoria de pastissers reduïm marge i mantenim preus. És evident que s’han encarit els costos, principalment l’electricitat, que per al nostre negoci suposa una despesa molt important. Però sabem que la bona pastisseria ja té un preu, per la qualitat del producte que utilitzem i per l’elaboració artesana. Repercutir l’escalada inflacionista en el consumidor ens perjudicaria en vendes i ho intentem evitar.” Bellart recorda que no només s’ha apujat l’electricitat, sinó la major part dels ingredients i també el packaging que s’utilitza.

Pel que fa a les coques més venudes, les clàssiques de crema, brioix amb fruita (meló, taronja i cireres) i la fullada de llardons tornaran a liderar el ranking. Cada any, però, van creixent les vendes de les farcides de nata, cabell d’àngel, xocolata, gianduia (xocolata amb pasta d’avellana) i altres propostes més innovadores com les de lemon pie, de festucs, de te matcha, etc.

La tradició de la coca i de la revetlla de Sant Joan van lligades a la celebració del solstici d’estiu, una festa pagana amb foc i música. A la costa mediterrània, la festa s’acompanyava i s’acompanya d’una coca plana i arrodonida que, originàriament, era una pasta de pa amb oli, ous, sucre i pinyons i tenia forma de sol.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?