Els museus de Cerdanyola participen a les Jornades Europees de Patrimoni

WhatsApp Image 2023-10-13 at 09.42.03(1)

Un any més, el Museu d’Història i el Museu d’Art de Cerdanyola se sumen a les Jornades Europees de Patrimoni amb l’organització de diverses activitats el 13, 14 i 15 d’octubre. Tots dos museus oferiran jornades de portes obertes i altres activitats pensades perquè tothom pugui accedir i conèixer el patrimoni de la ciutat.

El lema de l’edició d’enguany, proposat pel Consell d’Europa, és ‘Patrimoni viu’, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

Són diverses les habilitats, els oficis i les professions que ens permeten conservar i salvaguardar el nostre patrimoni de moltes maneres diferents. La temàtica d’aquest any tracta d’examinar com el patrimoni d’ahir s’ha convertit en el patrimoni d’avui i com aquest patrimoni, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures.

Activitats del Museu d’Història 

13, 14 i 15 d’octubre

Portes obertes al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

El Museu d’Història de Cerdanyola us podrà visitar gratuïtament els diferents elements patrimonials que configuren el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver: el jaciment i l’exposició permanent “Cerdanyola terra d’ibers”. Ens aproparem a un món que va desaparèixer fa més de 2.000 anys.

Horari: Divendres de 16.30 a 19.30 h / Dissabte d’11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h / Diumenge 10.30 a 14.30 h

Diumenge 15 d’octubre

12 h ​ Cerdanyola, terra d’ibers

Visita guiada a l’exposició permanent dedicada a la cultura ibèrica des del seus orígens fins a la seva desaparició utilitzant el jaciment arqueològic de Ca n’Oliver com a exemple de l’evolució d’un assentament que té més de 2000 anys.

Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver

10 a 14 h ​ Els temples de la vall de les Feixes

Jornada de portes obertes a l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i a l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Durant l’horari d’obertura s’oferiran petites explicacions als visitants que ens aproparan a la història mil·lenària de Cerdanyola a través de l’evolució dels dos edificis.

Lloc: Ermita de Santa Maria de les Feixes i Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes.

 Activitats del Museu d’Art de Cerdanyola

13, 14 i 15 d’octubre

Portes obertes al Museu d’Art de Cerdanyola

Divendres i dissabte de 17 a 20 h; diumenge d’11  a 14 h

Diumenge 15 d’octubre

12 h  La colònia d’artistes a Cerdanyola

Visita guiada al Museu d’Art de Cerdanyola i les exposicions temporals

12 h ​ L’Avinguda Catalunya: refer la memòria

Itinerari amb mòbil per l’Avinguda Catalunya. Inscripció prèvia (mac@cerdanyola.cat o 935 914 130 en horari d’atenció al públic de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h). E-mail reserves: mac@cerdanyola.cat

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?