Els motius del NO al model del Direccional

d81dde7813bd99a2f6a5498a2ec932ec

La consideració del model com a caduc i especulatiu, el fet que no s’aposti per la descontaminació de Can Planas i el no al centre comercial previst a la zona van ser els arguments principals de l’oposició al Centre Direccional recollides a la taula rodona organitzada per la secció local d’ERC.

El diputat d’ERC al Parlament, Marc Sanglas, que va recordar que el seu grup va presentar una proposta de resolució l’any 2012 per a la remediació de l’abocador de Can Planas, es mostrava contrari al model del Centre Direccional:  “El model que es prepara està basat emn el del 1976 i per tant  és predemocràtic només pensat des de la ciutat de Barcelona. Ara el que cal fer és apaivagar els efectes nocius de plantejaments anteriors”. Sanglas també va reclamar a la Generalitat la “transparència necessària en un procés urbanístic d’aquest tipus on els principals beneficiaris seran les grans corporacions i els bancs”. Per la seva banda, el president de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavi Olivé, remarcava que l’associació està en contra del centre comercial previst a la zona perquè seria perjudicial per a Cerdanyola pels problemes de mobilitat i transport, concentraria l’oferta comercial en poques mans i es perdria el model tecnològic i universitari actual del Centre Direccional per un model comercial. “Aquest desenvolupament suposa doblar la superfície d’oferta comercial de la nostra ciutat”, va apuntar Olivé. Prèviament els membres de la Plataforma Cerdanyola sense abocadors, Iñigo Enterria i Roger Caballé, havien fet un repàs històric a la situació del projecte del Direccional i de l’abocador de Can Planas. “Al planejament del Direccional no hi ha una visió real de les necessitats de la ciutadania, només es vol especular”, assegurava Enterría, mentre que Caballé destacava que les conclusions del segon estudi no representen cap solució per al problema de toxicitat de Can Planas.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?