Els menors de 14 anys podran sortir a partir de demà

98c1b1e2dad2d6271bae353549582af7

A partir de demà diumenge els menors de 14 anys poden sortir a donar passeigs de no més d’una hora al dia prop del seu domicili. Concretament, no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa i hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells.

Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. No podran accedir a parcs o zones infantils. La sortida diària s’haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. El govern espanyol ha demanat que es respectin les normes bàsiques d’higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d’almenys un metre amb la resta de persones. També han recordat que quan no es pugui garantir aquesta distància cal que els nens també facin servir mascaretes.

Respecte la franja d’edat entre 14 i 18 anys, la ministra portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha donat per fet que ara ja poden sortir al carrer per fer activitats permeses i “les podran continuar fent”.

La mascareta és obligatòria?

L’executiu de Pedro Sánchez recomana l’ús de mascaretes durant la sortida dels nens al carrer, però no són obligatòries. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que les mascaretes de nens hauran d’estar “adaptades a la mida de la cara” i que per això “s’aconsella la seva fabricació domèstica”. A més, va explicar que només les recomanen per a petits de més de tres anys. Sobre si els nens han de portar guants o no, Vergés, va dir que “no són necessaris” i va recordar que el més important és fer una bona neteja de mans abans i després de la sortida, a més de mantenir el distanciament social.

Guanyem proposa habilitar carrers per a la sortida d’infants

Davant l’anunci que a partir d’aquest diumenge els infants podran sortir de casa per primera vegada des de l’inici del confinament, des de Guanyem Cerdanyola destaquen que cal actuar per adaptar la ciutat a aquesta situació. Com que “les limitacions de distància recomanades per evitar contagis no són possibles en algunes voreres del municipi”, la formació defensa “adaptar la ciutat per garantir que els passejos dels nens/es es puguin donar en condicions aceptables”.

“Cal que s’habilitin zones que fins ara hem estat destinant als vehicles i no a les persones” i també “disposar d’espais amples per poder estar una hora fora de casa”, apunta la formació. Per aquest motiu, Guanyem ha proposat al govern municipal, d’entrada i com a mesura urgent, que “es realitzi l’obertura com a espai per a vianants d’eixos viaris centrals de la ciutat”. Per a la formació aquesta és una mesura de mínims “imprescindible ja aquest diumenge” i que s’hauria d’implementar de forma permanent per a les properes setmanes, en dies laborables i festius. “La mesura proposada és fàcilment aplicable degut que les restriccions al trànsit, en aquest moment, afecten un nombre mínim de persones”, asseguren.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?