Els infants i adolescents tornen a presentar les seves propostes

2b6800ed3449797f0570e3909a6130fd

En què gastarien els infants i adolescents de Cerdanyola 200.000 euros que milloressin la ciutat?  Per segon any consecutiu l’Ajuntament ha impulsat un procés de participació adreçat als infants i adolescents per decidir quines actuacions ha de fer en matèria d’inversions per un total de 200.000 euros. La resposta ha estat clara: banys públics que contemplin les necessitats de famílies amb nadons, tirolines i tobogans, millora de l’enllumenat de la ciutat, bancs i zones d’ombra, zones amb pistes multiesportives i una zona per fer parkour i tarimes on puguin tenir llocs batalles de galls musicals.

A dia d’avui no s’ha materialitzat cap de les propostes que els infants van fer l’any passat

Però malgrat que el CIAC ha crescut molt enguany i que “els consellers i conselleres han treballat molt”, la regidora d’Educació, Elvi Vila, lamentava que “l’administració no ho fa al seu ritme”. En aquest sentit, Vila reconeixia que a dia d’avui no s’ha materialitzat cap de les propostes que els infants van fer l’any passat malgrat que “aviat s’iniciaran algunes obres”.

El treball del Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC) i dels alumnes de Primària (5è i 6è) i de Secundària (1r i 2n d’ESO) s’ha desenvolupat des del mes de febrer fins a finals de juny de 2018. En una primera fase l’anàlisi que havien fet dels barris i zones de la ciutat els infants i adolescents era de gran valor i força completa, però posaven el focus d’atenció en zones que ja s’estaven treballant a nivell municipal des de la perspectiva d’un planejament urbanístic integral.  “Això requereia d’una proposta a nivell macro, més enllà de la mirada que ens han ofert al llarg del procés infants i adolescents. En altres casos, entraven en joc territoris de titularitat privada, sobre els quals no es pot actuar directament ni a curt termini”, explicava l’alcalde Carles Escolà.  Per aquest motiu, es va  desenvolupar un segon eix de treball enfocat a estudiar “deslocalitzades” les demandes que s’havien repetit més en termes quantitatius en el marc del CIAC, escoles i instituts; que podien ser assumides en el marc de la partida dels 200.000 euros que destina l’Ajuntament al procés i que podien ubicar-se tant en les zones proposades com en altres punts de la ciutat.

“Les nostres aportacions poden ser decisives per a la qualitat de vida de la ciutat”

“Les persones adultes podreu aprendre de la mirada dels infants, creiem que les nostres aportacions poden ser decisives per a la qualitat de vida de la ciutat”, defensaven els consellers en un acte de presentació del procés participatiu on acabaven agraïnt que se’ls hagi “donat veu”. En aquesta línia, Escolà remarcava la importància que “cada vegada més persones decidim el que ha de passar a la ciutat” i anunciava que el govern municipal espera que entre aquest any i el vinent tot el que els infants i adolescents han posat sobre la taula “es faci realitat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?