Els Familiars Cuidadors de Malalts d’Alzheimer veuen premiada la seva tasca

349c990ab6c453afa79180a77c74b6f4

Afrontar l’oblit de la millor manera amb la importància de cuidar el cuidador de malalts com a bandera. Amb aquesta motivació va néixer al 2013 l’Associació de Familiars Cuidadors de Malalts d’Alzheimer de Cerdanyola (ACFA), guardonada ahir amb el Premi Solidari Josep Rosell. “Aquest premi és molt important per continuar la nostra tasca diària”, assegurava la presidenta de l’entitat, Lurdes Borgoñoz.

L’associació ACFA centra la seva atenció en els malalts d’alzheimer però sobretot en els cuidadors; a qui ofereixen suport moral i psicològic i assessorament social i legal. “La seva tasca té dues vessants, una dirigida a la formació dels cuidadors i l’altra a activitats amb els malalts”, explicava Jaume Costa, secretari dels Amics de Mossèn Rosell. Enguany el jurat ha rebut 10 candidatures en la vuitena edició d’un premi que va convocar-se per primera vegada al 2009 amb un total de vuit candidatures. “Estem segurs que encara hi ha més iniciatives solidàries que no han arribat a les nostres mans”, apuntava el president Eduard Lluís, tot assegurant que aquest fet els “engresca a seguir amb el premi”. En aquest sentit, el regidor de Serveis Socials, Ivan González, remarcava que la tasca que realitzen a la ciutat -gestionen el menjador solidari: “Gràcies a tots els voluntaris que gestionen el menjador solidari”, destacava la tinent d’alcalde Elvi Vila- els avala, però que l’actiu més important que té l’entitat és “el nom de Josep Rosell, un referent de la solidaritat i una persona de consens a Cerdanyola”. I com la convocatòria del premi vol donar a conèixer la solidaritat de persones i entitats de Cerdanyola, l’agraïment més important va ser per a elles: “Gràcies a totes les persones que cada dia continuen lluitant per fer de Cerdanyola i del món un lloc millor”, afirmava González.

QUÈ FAN?

ACFA és la primera Associació de Cerdanyola dedicada a les persones que cuiden malalts d’Alzheimer.  L’entitat ofereix suport moral, psicològic i assessorament tan social com legal al cuidador. I pels malalts ofereixen tallers que tenen com a objectiu motivar al malalt i alentir la malaltia. Aquests tallers es realitzen conjuntament amb els dels cuidadors a la seu de l’associació.

La malaltia d’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa progressiva i s’ha convertit en la forma més comuna de demència en les persones grans. Com a conseqüència de l’envelliment de la població cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Actualment és el quart problema de salut del món ia Catalunya hi ha aproximadament 112.000 persones que pateixen aquesta malaltia.

La seu d’ACFA es troba al local de l’Associació de Veïns de Sant Ramon (carrer Santa Maria, 17). Allà es facilita informació als socis i s’organitzen tota classe d’activitats adreçades a millorar la qualitat de vida dels malalts i dels que en tenen cura. Per posar-se en contacte amb l’associació ACFA us podeu dirigir també mitjançant al correu electrònic info@acfacv.com. L’entitat també disposa de pàgina web (www.acfacv.com).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?