Els estudiants mostren les seves idees empresarials innovadores

b5eb64b92ec2bc303a0ab3ae5d25b105

Facilitar la vida a la gent gran i a les persones que viuen en edificis sense ascensor, uns auriculars que converteixen d’àudio de MP3 en àudio 4D, i una jaqueta que té incorporat un sac de dormir i una manta, han estat els projectes guanyadors del Concurs d’Idees Innovadores Empresarials per a joves Can Serraperera, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola.

En total han estat 71 els projectes presentats i hi han participat 177 alumnes. Els representants del govern local i del jurat van destacar la gran qualitat de tots els treballs presentats, dificultant la tria dels treballs guanyadors.

El primer premi de Batxillerat va ser pel projecte TRI-FELIÇOS (realitzat per: Nagore Ramón i Júlia Hidalgo, de l’Institut Banús), adreçat a minimitzar els efectes de la soledat de la gent gran i fer-los la vida més fàcil. Es tracta d’oferir habitatge compartit en funció de les afinitats, oferint serveis d’organització de les tasques de la llar, d’esbarjo i activitat física. També ajuda a llogar els pisos, i a la gestió de les despeses de l’habitatge que comparteixen. El segon premi de 1r de batxillerat va ser pel projecte SENSITIVE SOUND. Uns auriculars capaços de convertir a l’instant qualsevol tipus d’àudio de MP3 a àudio 4D. Aquest sistema ajudarà a escoltar amb molta més qualitat i de forma més real, ja que permet viure la sensació de gaudir dels diferents sons com si et trobessis en el mateix lloc on s’estan produint. La proposta ha estat realitzada per Marta Laguna i Irene Bagán, de l’Institut Forat del Vent.

El primer premi de 3è i 4t d’ESO ha estat per EASY UP, adreçat a facilitar la vida a persones que viuen en edificis sense ascensor i realitzat per Julia Blanco i Natàlia Escobar (IES Gorgs). Es tracta d’una cistella que es posa a la barana de l’escala per pujar o baixar pes. La cistella té un sistema de sensors que marca al pis que ha d’anar-hi i també si està ocupada.

El segon premi de 3r i 4t d’ESO ha estat pel projecte REFUJACKET, una jaqueta amb dues grans butxaques a l’interior, les quals tenen incorporat un sac de dormir a la butxaca de la dreta i una manta a la butxaca de l’esquerra. Està pensat per a persones que fan muntanyisme i per a ONGS que atenen a refugiats. La proposta ha estat realitzada per Maria Martin, Aina Jiménez, Alejandra Quintillà (col·legi Montserrat). – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?