Els estudiants guanyen en innovació

3bd383cdf9446912a35458166e99234d

Els projectes dels instituts Banús i Gorgs guanyen la IX edició del concurs Millors Idees Empresarials Innovadores 

Un total de 179 joves estudiants de Cerdanyola es van tornar a endinsar en el món de la innovació. El Museu Ca n’Ortadó va ser l’escenari de l’entrega de premis del concurs de Millors Idees Empresarials Innovadores que organitza l’ajuntament. En aquesta novena edició, es van presentar 74 projectes d’alumnes dels instituts Gorgs, Banús, Forat del Vent i el col·legi Montserrat.

Desnutrició, maletes intel·ligents, edifici històric i llengua de signes

En la categoria de batxillerat, el projecte ‘Healty Gum’, d’alumnes de l’IES Banús, es va fer amb el primer premi. Es tracta d’una idea amb un clar objectiu social destinat a millorar l’alimentació. “Totes dues venim de països (Hondures i Bolívia) on hem vist casos de desnutrició i pobresa i aquesta seria una forma d’ajudar que tinguessin tots els nutrients en una sola mossegada”, expliquen les dues guanyadores, Dèbora Almendárez i Brigitte Fernández. El segon premi de la categoria va ser per l’IES Gorgs i el projecte ‘Maletes eyou’, un sistema de maletes intel·ligents que ajuda a no oblidar res a l’hora de viatjar.

Menció especial a la cooperativa de crèdit de l’IES Banús

En la categoria de tercer i quart d’ESO, l’institut Gorgs va recollir els dos premis. El primer va ser per ‘Viatge històric’, un edifici lúdic amb una planta per a cada època de la història. “L’objectiu de l’edifici és que gent de totes les edats tingui més opcions de passar una bona estona”, destaquen les alumnes rere el projecte, Nadine Sánchez, Marta Gálvez i Cristina Mancebo. El projecte d’aplicació per traduir la llengua de signes al llenguatge oral i escrit, AAPPCMS, va guanyar el segon premi.

El jurat del concurs va atorgar un diploma especial a la cooperativa de crèdit de l’IES Banús que han creat els alumnes de batxillerat social. L’objectiu és possibilitar el préstec de diners per finançar projectes. El tutor del curs, Jordi Tel, senyala la bona dinàmica dels alumnes envers la iniciativa: “Portem cinc reunions i ja s’han deixat diners per algun projecte. Un dels que comencen ara és un negoci de passejar gossos”.

L’acte de lliurament va comptar amb la participació de l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà i la regidora de Treball i Promoció Econòmica, Contxi Haro. A més, també van assistir el representant de l’associació Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges i el representant del jurat dels premis Xavier Solana. Davant els joves estudiants, tots ells van coincidir en ressaltar la importància del treball en equip, la constància i de mantenir una bona actitud. – Mónica García

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?