
Malgrat la pandèmia del coronavirus, Cerdanyola commemorarà el Dia Internacional per l’alliberament LGTBIQ+ amb activitats virtuals entre el 22 i el 28 de juny. “Commemorem aquesta Diada amb l’objectiu de seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ+ (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual, queer i més), la diversitat sexual, de gènere i família i lluitant contra les LGTBIQ+fòbies”, apuntava la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria Urbano.
Aquest 2020 és un any atípic, marcat per la influència de la Covid-19, que ens ha obligat a recloure’ns, però continuem reivindicant, apuntava Urbano, tot i que sigui en línia. “Hem adaptat les activitats a la realitat actual que ens ha tocat viure”, remarcava la regidora, que explicava que les activitats previstes s’han dissenyat des d’un punt de vista transversal i intergeneracional dirigit a “totes les etapes del cicle vital”.
El programa d’activitats s’ha dut a terme des del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI LGTBIQ+), servei municipal que forma part de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+. Aquest servei és des d’on s’hi vehiculen totes les polítiques de diversitats sexuals, de gènere i família a la nostra ciutat. El servei ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica. El servei també dona resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere o orientació sexual, entre d’altres), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle.
Primera activitat: avui dijous 22 de juny (18 h)
La primera activitat que es durà a terme és l’exposició ‘Construccions Identitàries’, un projecte fotogràfic que explica els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona-home i l’evolució dels cossos de les persones trans*. L’exposició estarà penjada durant totes les jornades i es farà una presentació en línia a càrrec de l’autora del projecte, Mar C. Llop, fotògrafa freelance i activista de l’associació de persones trans* Generem.