Els contraris al Quart Cinturó es manifestaran el 26 de febrer a Sabadell

WhatsApp Image 2023-02-08 at 11.19.59

La plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) es manifestarà el 26 de febrer a Sabadell per pressionar al Govern i el PSC per a què no avancin en la construcció d’aquesta infraestructura. El col·lectiu es mostra escèptic amb la viabilitat del pacte al qual han arribat ERC i els socialistes, on hi ha el compromís per signar un acord que permeti fer l’estudi informatiu de l’obra i pagar la construcció. “Hi ha per davant una tramitació administrativa molt llarga i caldrà veure si el projecte ho supera”, avisen.

“El Quart Cinturó és un projecte d’una altra època que afectaria els espais naturals, agrícoles i forestals, més ben conservats del Vallès, amb uns valors ecològics, mediambientals, paisatgístics i socials molt grans, i que no podrà mai superar els filtres de l’avaluació ambiental, encara menys en el context de la greu crisi climàtica, energètica i de pèrdua de biodiversitat”, expliquen. En aquest sentit denuncien “el menyspreu per les conseqüències que aquest projecte tindria al territori, sobre les persones i el menysteniment de les necessitats de la mobilitat al Vallès en transport col·lectiu”. Per al col·lectiu, cal prioritzar les actuacions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès, que té com a objectius principals reduir gasos d’efecte hivernacle i incrementar els usuaris del transport col·lectiu.

Segons la plataforma, darrere la moció aprovada al Parlament no hi ha res: “Ni projecte, ni dotació pressupostària ni traspàs de competències i, per no haver-hi, ni tan sols hi ha traçat definit. El projecte del Quart Cinturó continua sent poc més que una mera proposta insolvent”. La redacció del nou estudi informatiu del Quart Cinturó que va adjudicar el Govern de l’estat el 2017 no ha passat encara ni el tràmit d’informació pública. “És més, l’expedient ambiental d’aquest estudi va caducar i el procés de redacció i tramitació s’hauria d’iniciar de nou, redactar-lo i seguir tota la tramitació administrativa, que podria durar anys i acabaria impugnada a la jurisdicció contenciosa administrativa, on sol·licitaríem mesures cautelars de paralització de les obres tal com es van atorgar pel perllongament de la C-32”, apunten.

A més de la manifestació del 26 de febrer a Sabadell, la plataforma CCQC ha avisat que prepara actuacions administratives i jurídiques per frenar el projecte, alhora que demanarà una reunió amb el president Pere Aragonès. “És fals que no hi hagi oposició al Quart Cinturó i que regni el consens al territori. Si fa 30 anys teníem motius per a oposar-nos-hi, ara encara més amb la situació d’emergència climàtica i ambiental que vivim”, defensen.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?