Els Casals d’Estiu es faran en grups de 10 infants i respectant els dos metres

8fff24d59ce766ab65e090a401680032

Els casals, colònies i activitats d’educació en el lleure d’aquest estiu es faran en grups de fins a 10 nens amb un monitor de referència i respectant la distància de seguretat de dos metres. Així, ho ha explicat la secretària d’Atenció a la Infància, l’Adolescència i la Joventut, Georgina Oliva, que ha apuntat que les activitats de lleure es posaran en marxa progressivament i a partir de la fase 3. Oliva ha remarcat el compromís del govern català en fer possibles les activitats de lleure aquest estiu, assegurant que es puguin desenvolupar amb mesures de seguretat i protecció per als infants i adolescents que hi participen i per a les persones que en tenen cura. “L’educació en el lleure és una eina imprescindible per al desenvolupament integral dels infants i adolescents i en el context en què ens trobem és més necessària que mai”, destacava Oliva.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està definint un Document Marc d’Educació en el Lleure per a l’estiu 2020, un projecte que s’està treballant de manera conjunta i coordinada des de fa dies amb les entitats i empreses del sector, el món local i també amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya. “Aquest document és un punt de partida, en primer lloc l’hem d’acabar d’aterrar a les diferents activitats de l’àmbit del lleure. D’altra banda, ho hem de treballar amb els ens municipals, és importantíssim aterrar aquest document marc a la realitat de cada municipi”, apuntava Oliva, que afegia que s’ha de concretar aquest protocol marc amb els municipis “concertadament, dialogant, parlant i treballant al costat del sector del lleure”.

Què diu el document?

Entre d’altres, el document destaca les diferents activitats s’adrecen a nens, nenes i adolescents amb edat compreses entre els 3 i els 17 anys. Es preveu que les activitats de lleure participades per infants i adolescents i personal educatiu del mateix territori podran començar en la fase 3. Es contempla la realització de casals, colònies, acampades, rutes i camps de treball. Es prioritzarà que les activitats es duguin a termes en zones amb baix risc de contagi o zones lliure de coronavirus. En el cas dels casals d’estiu serà important valorar la proximitat amb el domicili dels infants per tal d’evitar desplaçaments llargs. El desplaçament entre zones per realitzar aquestes activitats es preveu que sigui sempre entre territoris que es trobin en la mateixa fase de desconfinament i a partir de la fase 3. Es treballarà en petits grups de convivència de 10 persones, encara que l’activitat tingui més participants. La ràtio serà d’un monitor/a cada 10, començant sempre amb un mínim de dos monitors per activitat. Pel que fa a la convivència, es prendrà com a mesura estàndard que cada participant disposi de 4 metres quadrats, i la distància per a dormir haurà de ser de 2 metres “entre caps”. Els espais s’hauran de delimitar per activitats i usos, i les entrades seran esglaonades. Estaran permeses les activitats de jocs tradicionals a l’aire lliure; activitats de natura; jocs i esports d’aigua a la piscina o al mar; esports i activitats sense contacte físic i proximitat dels tronc superior del cos i les cares; dansa, música, teatre, i altres arts escèniques, i jocs amb pilota.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?