Els alcaldes socialistes de la comarca reclamen dignificar l’atenció primària

pscsalut

Davant un CAP Fontetes tancat des de l’inici de la pandèmia, els alcaldes socialistes de la comarca i el diputat al Parlament Pol Gibert han reclamat més inversions en sanitat a la comarca, la reobertura dels CAPs tancats i la recuperació d’especialitats i les urgències. A més, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha tornat reclamar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, una “reivindicació històrica” que “descongestionaria el Parc Taulí”.

Sota el lema ‘la Sanitat necessita un canvi’, Cordón apuntava que la COVID-19 ha evidenciat el millor i el pitjor del sistema sanitari: “El millor són els seus professionals, el pitjor és el desmantellament que està portant a la pràctica la Generalitat amb l’excusa de la pandèmia, en especial en l’atenció primària”. A més, Cordón ha exigit “acabar amb les cues al carrer” i recuperar tots els serveis que prestaven aquests centres. “I de manera presencial, no telefònica, perquè la salut no pot dependre d’un telèfon”, afegia. A més, el batlle demanava a la Generalitat que el CAP de La Farigola torni a funcionar per les tardes i que l’ambulatori de Fontetes reobri les portes. “Més encara quan se’ns han demanat més esforços als Ajuntaments amb la cessió d’espais municipals per posar la vacuna de la grip. A Cerdanyola, per exemple, hem cedit la Biblioteca, perquè no deixarem d’ajudar en aquesta crisi, però encara no entenem perquè no es reobre el CAP Les Fontetes”, destacava Cordón.

“El CAP Fontetes, un símbol de les retallades encobertes”

“El CAP de les Fontetes és un símbol de les retallades encobertes i excusades sota una redistribució dels serveis públics, però que és la retallada d’un servei a la ciutadania a una comarca molt castigada des de fa molts anys pel dèficit sanitari”, remarcava Gibert, molt crític amb la situació actual de l’atenció primària: “Estem vivint com les llistes d’espera augmenten, com els ciutadans truquen als CAP i ningú els hi agafa el telèfon, com els professionals de la Primària, MIR i transport sanitari van a la vaga per defensar les seves condicions laborals i estem vivint una crisi sanitària sense precedent”. Per al diputat al Parlament, “això té un responsable amb noms i cognoms: la Generalitat de Catalunya i Esquerra Republicana”. En aquest sentit, Gibert afirmava que calen recursos i centrar-se en la gestió de la pandèmia, “no en picabaralles internes entre els partits del Govern”. En aquesta línia, Gibert assegurava que “la salut no pot esperar i ha de canviar i el proper 14 de febrer tenim una oportunitat per canviar el govern”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?